Se mai pastreaza traditiile de Sf. Ilie?

Diverse

Se spune din popor ca Sf.Ilie vine cu 3 zile consecutive de sarbatoare, Ilie, Palie si Foca. Astfel de traditii inca se mai pastreaza si surprinzator nu tine numai de cei care locuiesc in medii rurale. Sunt si cei care locuiesc la oras la fel de impatimiti de astfel de idei, in masura in care pun un necaz sau ghinion pe seama  unui factor care sa nu depinda de ei. Astfel nu se mai simt la fel de vinovati.

Crezul in divinitate este dus la extrem. In acest sens cand vine vorba de o sarbatoare precum Sf. Ilie se tine cont de o serie de aspecte. Iata cateva din traiditiile ce inca se mai pastreaza:

  1. Nu manca mere. Se crede ca acest tip de fruct este preferatul sfantului asa ca daca nu doresti sa iti atragi furia acestuia mai bine te orientezi spre alte fructe de sezon.
  2. Daca tuna intr-o astfel de zi, si probabilitatea de ploaie este mai mare conform acelorasi traditii, sunt sanse ca fructele de cules mai tarziu sa fie pline de viermi.
  3. In trecut intr-o astfel de zi ciobanii se intorceau la casele lor dupa mult timp de petrecut la stane. De asemenea, intr-o astfel de zi se considera ca este mai bine sa se culeaga mierea, un procedeu destul de complicat, realizat numai de barbati.
  4. Traditia populara spune ca daca intr- o astfel de zi ploua nu ar trebui sa stai cu geamurile deschise sau cu usile deschise, pentru a nu “invita” dracii in casa.

Stim ca se spune ca daca este sarbatoare nu trebuie sa facem munca de camp. Cu toate acestea unele lucruri sunt foarte stupide si care te limiteaza.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

torticolis
Diverse
Despre torticolis si influenta sa in sanatatea dumneavoastra

In mod definitoriu ati auzit pana in prezent macar o data denumirea de torticolis, insa e destul de mare probabilitatea sa nu fi acordat suficienta importanta la acel moment. Acest termen reprezinta, de fapt, o afectiune cunoscuta in popor si ca „gatul stramb”, fiind una dintre cele mai des intalnite tulburari …

termostate clasice
Diverse
De ce am optat pentru termostate clasice?

Cand descoperi un nou dispozitiv, te intrebi daca acesta reprezinta o investite buna si daca iti va fi cu adevarat de folos. Termostatele clasice se afla in atentia publicului de ani buni, insa unii dintre voi inca nu v-ati putut decide daca sa faceti sau nu o astfel de investitie. …

saluscontrols.ro
Constructii
Cum te ajuta termostatele de la saluscontrols.ro sa iti reduci costurile facturilor?

Termostatele ambientale de la saluscontrols.ro reprezinta intr-adevar o investitie de milioane, iar asta o spun eu, posesor al unui termostat inteligent iT 500. Pe acesta l-am achizitionat in urma cu apoximativ 3 ani de zile cand am ajuns la concluzia ca se risipeste foarte multa caldura, dar si ca toate …

SEO made with ❤️ by E-Advertising