Cum se explica gesturile din codul bunelor maniere

Diverse

 

Daca te intrebi cum si de ce exist anumite referinte de ordin al bunelor maniere afla ca tine de trecut. Inca din vremurile stravechi se respecta un cod ce se aplica atat fata de barbati cat si fata de femei. Insa explicatiile sunt cu atat mai caudate. Iata cateva exemple de acest gen:

Pune mana la gura cand casti. Este o regula de bun simt a vremurilor actuale. Nu ar fi poate placut sa vedem intreaga gura a cuiva cand casca. Si cu toate acestea, in trecut se credea ca asta are a face cu plecarea sufletului. Oamenii credeau ca sufletul poate parasi corpul prin gura, asa ca o fortare de genul stranutului sau a cascatului ar fi putut sa ii lase fara suflare, la propriu.

Ofera flori doamnelor. Pe cat de galant pare acest gest in actualitate, originea acestui obicei este una cam gretoasa. Se pare ca in trecut un barbat oferea flori din scop pur practic; cum lumea nu prea obisnuia sa se spele, florile aveau rolul clar de a acoperi mirosurile. Cu alte cuvinte, era o masura de a face compania unei femei una mai placuta, cu ajutorul florilor ce improspatau atmosfera, vizual cat si olfactiv.

Barbatul intra primul intr-un taxi. De unde sa fie o astfel de regula? Exista o practica in Evul Mediu cand femeile erau practice furate de catre alti barbati. Asa ca, pana cand galantul insotitor deschide portiere si se aseaza frumos langa a sa consoarta de fapt constata ca nu o mai are. Asa ca din voie, de nevoie, barbatii au inceput sa practice metoda inversa.

Exista o relevanta a ceea ce avem astazi cu ceea ce se intampla in trecut. Regulile de bun simt de astazi sunt de fapt o trecere de la trecut la prezent, cu alta conotatie insa aproape aceleasi maniere.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

torticolis
Diverse
Despre torticolis si influenta sa in sanatatea dumneavoastra

In mod definitoriu ati auzit pana in prezent macar o data denumirea de torticolis, insa e destul de mare probabilitatea sa nu fi acordat suficienta importanta la acel moment. Acest termen reprezinta, de fapt, o afectiune cunoscuta in popor si ca „gatul stramb”, fiind una dintre cele mai des intalnite tulburari …

termostate clasice
Diverse
De ce am optat pentru termostate clasice?

Cand descoperi un nou dispozitiv, te intrebi daca acesta reprezinta o investite buna si daca iti va fi cu adevarat de folos. Termostatele clasice se afla in atentia publicului de ani buni, insa unii dintre voi inca nu v-ati putut decide daca sa faceti sau nu o astfel de investitie. …

saluscontrols.ro
Constructii
Cum te ajuta termostatele de la saluscontrols.ro sa iti reduci costurile facturilor?

Termostatele ambientale de la saluscontrols.ro reprezinta intr-adevar o investitie de milioane, iar asta o spun eu, posesor al unui termostat inteligent iT 500. Pe acesta l-am achizitionat in urma cu apoximativ 3 ani de zile cand am ajuns la concluzia ca se risipeste foarte multa caldura, dar si ca toate …

SEO made with ❤️ by E-Advertising