Pozitia somnului vorbeste despre starea ta

Ceea ce facem, modul in care ne manifestam ne dezvaluie aspecte despre propria persoana. Daca unii prefera alimentele picante este de la sine inteles ca la un moment dat ceea ce tine de stomac, sistemul digestiv va fi afectat. Insa stiai ca pana si modul in care dormi poate sa dezvaluie aspecte despre starea ta de sanatate? Cercetatorii spun ca o persoana isi petrece o treime din viata dormind si ca 95% din oameni dorm in aceeasi pozitie de-a lungul noptii. Cum poate asta sa afecteze?

Pozitia somnului vorbeste despre bolile la care esti predispus

Daca esti tipul de persoana care doarme pe o parte ai un avantaj insa si un dezavantaj. Partea buna este pentru reducerea refluxului de acizi, cei care au probleme cu refluxul gastrointestinal cunoscand situatia. Insa in acelasi asta inseamna sa capeti riduri caci fata se va strivi de perna si in mod repetat le va adanci.

Daca esti tipul de persoana care doarme pe spate avantajul este ca greutatea corpului se distribuie in mod egal. Spre exemplu cei care au probleme de articulatii si dureri vor gasi in aceasta pozitie de somn o usurare. Insa partea mai putin benefica este ca tesuturile din organism sunt neoxigenate si de aici o lunga lista de probleme si mai cu seama pentru cei cu probleme de greutate va exista o presiune la nivelul gatului.

Pentru cei care au un obicei in a dormi pe burta de asemenea sunt parti bune si mai putin bune. Daca sforaitul este o problema aceasta pozitie aduce un plus insa si incordare caci maxilarul este pozitionat mai in fata decat normal iar in ceea ce priveste pozitia gatului acesta va simti o incordare si nevoia de a se roti pe o parte sau alta. In final asta nu mai este relaxare.

Iar pentru cei care obisnuiesc sa doarma ca fetusul sau in mod popular numit dormitul caun strut caci capul se inclina spre interior partea buna este ca se actioneaza asupra coloanei care de-a lungul zilei se taseaza.

 

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

torticolis
Diverse
Despre torticolis si influenta sa in sanatatea dumneavoastra

In mod definitoriu ati auzit pana in prezent macar o data denumirea de torticolis, insa e destul de mare probabilitatea sa nu fi acordat suficienta importanta la acel moment. Acest termen reprezinta, de fapt, o afectiune cunoscuta in popor si ca „gatul stramb”, fiind una dintre cele mai des intalnite tulburari …

termostate clasice
Diverse
De ce am optat pentru termostate clasice?

Cand descoperi un nou dispozitiv, te intrebi daca acesta reprezinta o investite buna si daca iti va fi cu adevarat de folos. Termostatele clasice se afla in atentia publicului de ani buni, insa unii dintre voi inca nu v-ati putut decide daca sa faceti sau nu o astfel de investitie. …

saluscontrols.ro
Constructii
Cum te ajuta termostatele de la saluscontrols.ro sa iti reduci costurile facturilor?

Termostatele ambientale de la saluscontrols.ro reprezinta intr-adevar o investitie de milioane, iar asta o spun eu, posesor al unui termostat inteligent iT 500. Pe acesta l-am achizitionat in urma cu apoximativ 3 ani de zile cand am ajuns la concluzia ca se risipeste foarte multa caldura, dar si ca toate …

SEO made with ❤️ by E-Advertising