Munca Medicilor Veterinari

Diverse
2

vaccinarea obzitate

In  prezent foarte multe persoane isi aleg animale de companie  dar trebuie sa  tina cont de cateva sarcini importante pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a avea langa ei un animal sanatos si in acelasi timp frumos.

   In primul rand persoanele care isi cumpara animale de companie, trebuie sa fie responsabile, deoarece  acestea necesita mai multe ingrijiri speciale. De exemplu cele mai populare animale de companie sunt cainii si pisicile dar si papagalii, hamsterii sau iepurii, acum depinde de preferintele fiecaruia. Pentru inceput cainii, la fel ca si oamenii se pot imbolnavi si au nevoie de consultatia  unui medic veterinar cel putin o data la doua luni. Majoritatea prietenilor mei care au caini merg regulat la cabinet veterinar suceava pentru tratament in functie de afectiunea de care sufera patrupedul.

   De obicei cainii sufera de mai multe afectiuni printre care: capuse, diaree, intoxicatie cu nicotina. De obicei cele mai prezente afectiuni sunt capusele, deoarece se iau din natura, mai exact din iarba inalta si sunt cele mai periculoase, pentru ca pot transmite boli cum ar fi anemia sau paralizia. Diareea poate fi intalnita de obicei la caini nou-nascuti ca simptom intr-un numar foarte mare de boli si este recomandat sa ne prezentam imediat la medicul  veterinar pentru tratare.

   Personal prefer pisicile deoarece sunt mult mai curate si mult mai simpatice atunci cand sunt mici. Spre deosebire de caine care se spune ca este cel mai bun prieten al omului, dezmint aceasta afirmatie spunand ca si pisica poate fi cea mai buna prietena. Afectiunile de care pot suferi pisicile sunt la fel de multe cum ar fi: leucemia, ghemotoacele de blana sau boli specifice pisicilor.Ghemoatecele de blana sunt cosmarul oricarei pisici, deoarece provoaca lipsa poftei de mancare si sunt specifice pisicilor adulte.

Ei bine nu trebuie sa ne facem griji de toate aceste afectiuni intalnite la animalele de companie, deoarece ne putem baza pe ajutorul medicilor veterinari. Desi din pacate sunt putini medici veterinari aflati in tara, deoarece multi fug de acest job, din pricina salarilor foarte mici. Majoritatea nu realizeaza ca salvarea unui animal de companie, este la fel de importanta ca si salvarea unui om, pentru ca si ele au un suflet la fel ca celelalte fiinte vii. Personal respect foarte mult persoanele care isi aleg acest job,  deoarece ofera un ajutor important animalelor si se dedica tot timpul medicinii veterinare din pasiune si dragoste pentru aceste fiinte. Pentru medicii veterinari este o lume magica in care descopera lucruri noi tot timpul si au parte de diferite provocari pe care le duc la bun sfarsit cu succes.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sticle pentru nunta
Diverse
Idei practice pentru o nunta de neuitat

Cine oare nu viseaza sa aiba o nunta ca in povesti? Vorbim despre ceea ce se presupune a fi cea mai fericita zi din viata noastra. Cu siguranta fiecare cauta sa o organizeze in asa fel incat totul sa iasa asa cum planuieste. De cele mai multe ori, insa este …

marturii nunta 2018
Diverse
Detaliile care fac marea diferenta la o nunta – invitatii, marturii nunta 2018

Cred ca oricine vizeaza ca fericitul eveniment unic din viata lui sa iasa perfect. E si normal sa ai astfel de asteptari, mai ales daca te pregatesti cu mult timp inainte in acest sens. Sunt lucruri de planificat si fara de care nu poate fi asteptata in liniste ziua nuntii. …

oglinzi decorative
Diverse
Farmecul unor oglinzi decorative si rolul estetic indeplinit in amenajarile interioare

Varietatea de oglinzi  decorative reprezinta o solutie tot mai des utilizata in casele romanilor. Este de la sine inteles de ce, avand in vedere avantajul estetic pe care il aduc acestea. Disponibile intr-o multitudine de modele, aceasta vine ca o completare in interioarele carora le lipseste acel obiect cu efect …

SEO made with ❤️ by E-Advertising