Descopera cele mai interesante lucruri despre girafe

Diverse

Girafa este cea mai inalta din toate speciile de animale. Masculii pot avea 4,8 – 5,5 m inaltime si o greutate de 900kg. Numele ei provine din araba si inseamna „cea mai inalta dintre toate”, si este originara din Africa.

Girafa nu are casa stabila si doarme in picioare, aceasta aplecandu-se uneori pentru a apuca hrana sau pentru a bea apa. Puiul girafei este capabil sa stea in picioare la numai 20 de minute de la nastere. In unele momente se poate aseza pe pamant.

Datorita inaltimii sale, girafa are un camp vizual extrem de mare, cu ajutorul caruia poate descoperi foarte repede orice amenintare. Atunci cand fuge, girafa este un animal foarte agil, putand atinge pana la 60 km pe ora.

Perioada de gestatie a unei girafe este de 15 luni, iar in urma acesteia se naste doar un pui. Un pui de girafa are la nastere un metru si 80 de centimetri cel putin. Chiar si dupa o ora de la nasterea unui pui de girafa, acesta fiind foarte energic.

Girafele petrec pana la 20 de ore pe zi mancand. Ele pot consuma pana la 65 de kilograme de mancare de origine vegetala, putandu-se alimenta chiar si in cele mai calduroase zile si momente timp in care animalele care pradeaza sunt ascunse de caldura. Girafa se aseamana foarte mult cu vaca: ambele sunt rumegatoare si ambele au patru stomacuri, iar digestia lor are nevoie de foarte mult timp.

Limba unei girafe masoara aproape 41 de centimetri si ea are culoarea gri. Cu ajutorul acesteia o girafa poate chiar sa isi curete urechile. Desi multe animale care traiesc in Sahara pleaca la schimbarea dintre anotimpuri, girafa nu-si paraseste casa. Pentru a bea apa, se foloseste de limba lunga de o jumatate de metru, care, in unele cazuri, poate depasi chiar si aceasta lungime. Limba ii este utila si pentru curatarea urechilor.

In alcatuirea scheletului gatului o girafa are acelasi numar de oase ca si omul.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

marturii nunta 2018
Diverse
Detaliile care fac marea diferenta la o nunta – invitatii, marturii nunta 2018

Cred ca oricine vizeaza ca fericitul eveniment unic din viata lui sa iasa perfect. E si normal sa ai astfel de asteptari, mai ales daca te pregatesti cu mult timp inainte in acest sens. Sunt lucruri de planificat si fara de care nu poate fi asteptata in liniste ziua nuntii. …

oglinzi decorative
Diverse
Farmecul unor oglinzi decorative si rolul estetic indeplinit in amenajarile interioare

Varietatea de oglinzi  decorative reprezinta o solutie tot mai des utilizata in casele romanilor. Este de la sine inteles de ce, avand in vedere avantajul estetic pe care il aduc acestea. Disponibile intr-o multitudine de modele, aceasta vine ca o completare in interioarele carora le lipseste acel obiect cu efect …

torticolis
Diverse
Despre torticolis si influenta sa in sanatatea dumneavoastra

In mod definitoriu ati auzit pana in prezent macar o data denumirea de torticolis, insa e destul de mare probabilitatea sa nu fi acordat suficienta importanta la acel moment. Acest termen reprezinta, de fapt, o afectiune cunoscuta in popor si ca “gatul stramb”, fiind una dintre cele mai des intalnite tulburari …

SEO made with ❤️ by E-Advertising