Multa lume incepe sa isi adreseze tot mai frecvent intrebari precum: e carnea rosie nesatoasa? Cauzeaza carnea de vita sau de porc atacuri de cord, infarct, cancer? Sunt in special femeile cele mai vulnerabile, fata de aceste produse? Ne gandim foarte des la a fi sanatosi si a arata bine, punand din pacate pe locul doi nevoile nutritionale ale organismului nostru. Sa vedem in randurile urmatoare cateva dintre beneficiile consumului de carne de vita. Gasiti diverse sortimente de carne de vita si la Selgros. Vom privi doar la fapte concrete, ce pot fi verificate:

 

Meat

 

– In regiunile in care oamenii au cea mai lunga durata de viata, alimentatia acestora e bazata aproape in intregime in jurul carnii de animale rumegatoare si a produselor lactate (ce provin tot de la acestea, desigur).

– Proteinele din carnea de vita si oaie (miel, berbec) asigura suficienti nutrienti pentru corpul nostru, oferind un suport bun pentru muschi pe de o parte, cat si hormoni sanatosi, pe de alta parte.

– Carnea rosie este o excelenta sursa de minerale de importanta vitala pentru oameni, precum: zinc, magneziu, fier. In carne, aceste minerale exista intr-o forma in care organismului uman ii este mult mai usor sa o absoarba, comparativ cu mineralele din grane si leguminoase.

– Vitamina B12, ce poate fi obtinuta doar din surse animale e cruciala pentru mentinerea unui sistem nervos sanatos, dar si pentru calitatea ridicata a sangelui. Aceasta vitamina e prezenta din abundenta in carnea de vita.

– Grasimea de vita si oaie este foarte bogata in acizi linoleici si palmiotelici. Acesti acizi au efecte anticancerigene si reusesc sa lupte impotriva virusilor si a altor factori patogeni.

Asadar, trebuie sa intelegem ca o portie de carne de vita sau de miel nu reprezinta doar un deliciu culinar, ci o modalitate foarte buna de a ne proteja atat aspectul fizic cat si sanatatea.

Cele mai proaspete produse din carne de vita le gasesti acum la Selgros, in orasul tau!

Magazin Selgros Oradea

Str. Ogorului nr. 65B,

Oradea

Tel. 0259 405 000,

Fax 0259 405 199

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *