masini autonome infrastructura

Industria producatoare de masini se lauda deja de ceva timp ca automobilele viitorului nu vor avea nevoie de sofer, dar cu toate acestea, s-a uitat sa se mentioneze faptul ca multe orase ale lumii nu vor putea fi pregatite pentru asa ceva.

Pentru ca masinile autonome sa devina o realitate, este nevoie de o cantitate foarte mare de infrastructura care sa se plieze pe necesitatile masinilor autonome, dar si de legi care sa permita ca aceste masini sa circule pe drumurile publice. Astfel, un nou studiu realizat recent a descoperit ca aproape 94% din orasele lumii nu sunt pregatite pentru adoptarea acestui tip de automobil.

Studiul, realizat de catre National League of Cities, sustine ca numai 6% din cele 68 de orase incluse in studiu au planuri de transport pe termen lung, care ar putea sa implice si masinile fara sofer. Si, in timp ce Audi a promis deja masini autonome pana in anul 2016, faptul ca marile orase nu ar sprijini aceasta viziune poate insemna un impediment destul de mare.

Audi doreste sa ia masuri

Un exemplu al impactului masinilor autonome poate consta in cooperarea dintre Audi si Somerville, aproape de Boston. Proiectul de creare a unui cartier verde in Somerville implica si un parc auto special conceput, care sa se poata acomoda atat cu masinile autonome, cat si cu cele traditionale.

Audi este de parere ca, daca s-ar scoate eroarea umana din ecuatie, masinile sale autonome vor ocupa cu 60% mai putin spatiu de parcare, comparativ cu masinile ce necesita efort uman. Dar, asa cum spune si studiul, fara existenta unei infrastructuri de transport pe termen lung, astfel de beneficii vor fi diminuate.

Nu numai masinile autonome ne vor da batai de cap in viitorul apropiat ci si anumite aplicatii de transport. Astfel, acelasi studiu a descoperit ca numai 3% din orasele analizate stiu de existenta anumitor servicii de acest gen, cum ar fi Uber. Prin ignorarea aplicatiilor de acest gen cum este si Uber, care au schimbat modul in care oamenii se misca, orasele mari nu vor putea beneficia de anumite lucruri, cum ar fi reducerea accidentelor rutiere.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *