Aditivi pentru motorul nostru

La masina, uleiul de motor este componenta cea mai solicitatnta si cea mai folosita dupa combustibil. Cu cat este mai cunoscut si foolosit cu atat il luam dea-gata si nu ne mai intereseaza trecutul lui. Uleiurile din ziua de azi sunt astfel facute incat sa acopere uniform piesele interne si sa izoleze de la contactul cu aerul pentru a le proteja de rugina. In plus, uleiul are si un detergent special in componenta ce ajuta la curatarea traseelor si la inlaturarea resturilor metalice. Aici intervine si filtrul de ulei care retine toate aceste particule pe care le aduna uleiul. De cel mai incatat am fost de uleiul de motor de la polytronromania. Pe site il lauda foarte multe cu reclama de genul polytronromania va ofera aditiv de motor si e si normal sa faca asta, doar au interesul sa-l vanda. Dar, dupa ce l-am folosit, pot spune ca 90% e real din ce scrie pe site. Eu am un motor monocilindric pe motocicleta, vibratiile la turatii mari sunt foarte deranjante. Ei bine pot spune ca, chiar din faza de curatare, vibratiile s-au redus considerabil si odata cu ele, si zgomotul deranjant. Motorul se aude foarte frumos acum, abia astept sa-l testez si dupa ce-i fac schimbul de ulei. Spuneam mai sus de faza de curatare, hai sa va explic despre ce e vorba. Pentru ca aditivul sa-si faca treaba asa cum e laudat, intai trebuie curatat motorul si schimbat uleiul.

Inainte de a face schimbul de ulei, amesteci in baia de ulei cam 10% aditiv de la polytronromania cu uleiul ce trebuie schimbat. Sa spunem de exemplu ca, daca ai 3L de ulein trebuie sa pui 0.3L de aditiv. Dupa ce-ai facut amestecul acesta, continui sa mergi cu masina sau motocicleta minim 500km dar nu mai mult de 800km dupa care faci schimbul de ulei. In uleiul nou amestecul il faci cu 20% cantitate de aditiv. Daca ai nevoie de 3L de ulei in baie, pui doar 2.4 litri de ulei si 0.6L de aditiv.

Pe langa toate performatele pe care le-am simtit imediat, se spune ca prelungeste viata uleiului de motor chiar si de cinci sau de sase ori. Deci nu o sa mai faci schimbul de ulei la 20.000 de Km o sal afci undeva la aproximativ 120.000 de km. Bine inca nu am avzut cu ochii mei asta si nu am testat dar tot ce am vazut ca e scris pe site asta a si facut. Eu zic sa incercati aditivi pentru ca va ofera ceea ce cautati, eu unul m-am lamurit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *