Avioanele nu au dreptul sa decoleze daca nu au scrumiera la bord

Securitate

Un lucru putin cam ciudat consta in faptul ca avioanele nu au dreptul de a decola daca acestea nu sunt dotate cu scrumiere la bordul avionului. Ce e si mai interesant decat atat este ca fumatul este o activitate interzisa cu desavarsire in timpul zborului. La inceputul anului 2000, acesta restrictionare a fost implementata nu doar pentru zborurile domestice, dar si pentru cursele internationale.

Exista situatii in care avioanele au fost tinute pe loc deoarece, cu toate ca fumatul este interzis in avion, acestea nu aveau la bordul lor o scumiera in toaleta. Un bun exemplu in acest sens il reprezinta cel al aeronavei Boeing 747, care este detinut de compania British Airlines. Avionul avea destinatia catre Mexico City, insa a fost tinut la sol in anul 2009 pe motiv ca nu era dotat cu scrumiera in toaleta aeronavei. Dupa ce echipajul a imprumutat o scrumiera de la o alta aeronava, Boeing 747 a fost lasat sa isi faca cursa.

Povestea scrumierei din avion

Acesta idee s-a nascut in urma unui eveniment tragic. Astfel, in anul 1973, a avut loc un eveniment devastator, care s-a incheiat cu moartea a 123 de pasageri care se aflau la bordul avionului Varig 820 care urma cursa de la Rio de Janeiro catre capitala Frantei, Paris. La data de 11 iulie 1973, aeronava a fost fortata sa aterizeze de urgenta dupa ce un incendiu incredibil a izbucnit la bord.

Astfel, fumul gros din avion a creat o panica generala in randul pasagerilor care nu reuseau sa gaseasca iesirile de urgenta, datorita vizibilitatii reduse pe care a creat-o fumul. Cea mai mare parte a pasagerilor au murit din cauza ca au fost asfixiati, iar numai 11 oameni au supravietuit, din care 10 erau membri ai echipajului de la bord. Incendiul izbucnise in toaleta avionului, din cauza ca un pasager fumase o tigara si o aruncase in cosul destinat colectarii de gunoaie.

British Airlines sustine ca “Existenta scumierelor in toaletele avioanelor este o cerinta legala, care tine de regulamentul aviatic. Scrumierele sunt necesare, chiar daca fumatul este interzis, pentru ca unii oameni nu respecta interdictia si se inchid in toalete ca sa fumeze. Pe de alta parte, trebuie sa avem posibilitatea de a izola un posibil incendiu intr-o zona relativ sigura a avionului”.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sistemul iT 500
Diverse
Intrebari frecvente despre sistemul de la Salus iT500

Pentru unii dintre noi raportarea la generatiile moderne de produse si device-uri reprezinta o reala provocare. Mai ca nici nu iti vine sa faci acest pas, stiind ca trebuie sa te acomodezi cu un altfel de stil. Dar, pentru ca totul este in numele confortului tau, te vei grabi totusi …

termostat-de-ambianta
Diverse
Beneficiile unor termostate  pentru centrala termica

          In dorinta de a-mi imbunatati conditiile de a trai din locuinta mea, am dorit sa aduc schimbari care sa fie de durata. Am vrut sa incep cu centrala, in primul rand, pentru ca nu eram foarte multumita de functionarea sa. Cea mai potrivita varianta care mi-a fost sugerata …

guma mestecat
Diverse
Londra ia masuri impotriva gumei de mestecat

Chewing Gum Action Group (CGAG) s-a confruntat cu foarte multe lucruri pana in prezent. Organizatia sustine ca a aruncat guma de mestecat ce a fost aruncata pe jos pe strazile din Londra, valoarea totala a acesteia ajungand pana la 86.000 de metri patrati. A calca pe o guma de pestecat …

SEO made with ❤️ by E-Advertising