caselemn_model

Problema cel mai des intalnita, este atunci cand va ganditi sa va construiti case design din lemn sau case din caramida/boltari. Avantajul mai mare este la casele din lemn, costa cu 30%-40% fata de o casa din caramida, dar intretinerea ei este mult mai pretentioasa, oricum avantajul cel mai mare in ziua de azi este ca o casa din lemn este mai flexibila si mai putin periculoase in caz de cutremur, dar cele din caramida nu sunt atacate de termite, soricei si alti daunatori specifici.

Un alt avantaj al caselor de lemn, este ca sunt bune izolatoare termic, vara fiind mai racoroase si iar iarna mult mai calduroase decat casele din caramida, oricum casele de lemn nu sunt pretentioase in privinta terenului pe care sunt amplasatete si interiorul este foarte usor de modelat dupa bunul plac.

Cel mai folosit lemn pentru construirea unei case de lemn, este molidul si bradul provenit din zona de Nord a tarii. Exista cateva avantaje pentru a-ti face o casa din lemn.In primul rand casele din lemn sunt foarte ieftin de construit decat in cazul unei case de piramide sau beton. Lemnul de constructii este un material care este putin mai prelucrat decat de exemplu, o caramida. Arborele se taie, se debiteaza, si se lasa la uscat-un proces simplu care nu presupune costuri mari. In plus lemnul este o resursa regenerabila si se poate transporta la costuri mici. ln al doilea rand o casa de lemn se construieste mai repede. Cu lemnul putem avansa oricat de mult fara probleme. Vei avea casa acoperita mai repede dupa care te poti apuca de interior, indiferent de vremea de afara. Un motiv pentru care este mai rapid sa construiesti din lemn este faptul ca o casa din lemn poate fi ridicata doar ca un schelet si apoi acoperita imediat.

Un alt  lucru deosebit de important, si care poate multa lume il stie, dar nu il realizeaza, este ca lemnul dupa ce ajunge sa se usuce complet, incepe sa se pietrifice, pe cand caramida si betonul pe masura ce trec ani are o tendinta de sfaramare. Daca credeti ca este inposibil acest lucru incercati acasa la voi si veti vedea ca daca vreti sa bateti un cui in lemnul casei de lemn, care are peste 10 ani vechime, nu o sa puteti face asta pentru ca se va indoi cuiul. Faceti acelasi lucru si in caramida sau betonul de la aceiasi casa si o sa observati ca imediat va intra cuiul in caramida.

Pentru ca traim intr-o societate plina de stres si probleme, sa traiesti intr-o casa de lemn este cea mai buna modalitate sa te incarci cu energie si liniste pentru ziua ce va urma, si asta fara da cheltuiesti vreaun ban, reprezinta cea mai mare calitate pe care avem ocazia sa o construim pentru noi.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *