Prcatic nu puteti afala decat in situatia in care vi se fractureaza un os sau incepeti sa pierdeti din inaltine, lucruri care se intampla foarte tarziu in evolutia bolii. Punerea unui diagnostic mai precoce necesita tehnici speciale si multa experienta din partea specialistului fiind deci internarea intr-un centru de specialitate.

Daca va aflati la varsta de mijloc si aveti doi sau mai multi factori de risc , trebuie sa va adresati unui astfel de centru pentru a fi testat. Factori de risc includ: un stil de viata sedentar, menopauza precoce, niveluri scazute de estrogeni, fumatul, concumul de alcool, cafea si excesul de proteine in alimentatie.

Oasele normale continua sa creasca in grosime si duritate pana in jurul varstei de 35 de ani. Dupa aceea procesul se inverseaza incet, incet, astfel ca in fiecare an se pierd mici cantitati de os. Pierderea se accelereaza la femei cupa menopauza si continua timp de sapte pana la cincizeci de ani. Atunci factori de risc ai boalei sunt prezenti pierderea osoasa este si mai rapida, semnalele fragilizari oaselor putand incepe sa apara.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *