Meserii precum lacatus, fierar, tinichigiu, sudor sau altele asemanatoare, in ziua de azi par sa involueze. Este foarte greu sa gasesti un muncitor constructor sau un instalator, care sa isi faca treaba foarte bine, astfel incat sa nu fi nevoit sa il mai chemi inca o data.

Multa lume a trecut prin asemenea situatii si a gasi un profesionist intr-un astfel de domeniu a devenit dificil. Zugravul pe care il alegi pentru lucrarea de acasa trebuie sa fie o persoana care sa-si cunoasca foarte bine meseria, dar care sa stie si sa raspunda nevoilor clientului sau. De asemenea, un zugrav profesionist vine cu sugestii sau completari acolo unde este cazul.
Iata in continuare cateva aspecte de care este bine sa tii seama cand apelezi la un zugrav:

Afla ce diplome sau atestate are zugravul tau

Cand apelezi la zugravi este recomandat ca acestia sa posede o diploma a unui curs acreditat de Ministerul Muncii pentru activitatea respectiva. Multi oameni stiu sa dea cu trafaletul, dar numai cei specializati stiu sa faca combinatii de culori si sa explice de ce o tehnica de vopsire este preferata alteia. Si cum suprafetele vopsite sau zugravite nu se schimba tocmai des si pentru ca sunt mereu la vedere, rezultatul final este extrem de important.

Afla care sunt ariile de competenta ale zugravului

In mod normal, un zugrav este o persoana care face o lucrare de finisaj, in scopul protejarii hidrofuge, ignifuge si anticorozive a suportului pe care se executa acea lucrare. Astfel, se zugraveste, se tapeteaza sau se vopseste o suprafata atat cu scop igienic, cat si decorativ.
In functie de nevoile pe care le ai tu, este bine sa stii care sunt acele aspecte in legatura cu care zugravul are cea mai mare experienta.

Fii pregatit sa raspunzi la intrebarile zugravului

Pentru ca zugravul sa te poata ajuta, este bine sa te pregatesti cu niste raspunsuri legate de suprafata lui de lucru. De exemplu, el trebuie sa stie, macar cu aproximatie, suprafata in metri patrati care doresti sa fie zugravita. Astfel, va putea sa faca un calcul privind materialele necesare sau durata lucrarii.

Afla care sunt preturile practicate de zugrav

Inainte de a a bate palma trebuie sa stabilesti un pret pentru lucrarea ta. Este foarte bine sa cunosti deja preturile de pe piata, pentru a face comparatii legate de mana de lucru si materialele necesare.

Recomandari sau lucrari anterioare realizate de zugrav

Daca exista posibilitatea, este bine sa intrebi de eventuale recomandari. De asemenea, poti cere sa vezi niste lucrari facute in alte parti, daca consideri ca te-ar putea inspira sau ajuta in vreun fel.

Se cauta mecanici, zugravi, sudori, dar astfel de meseriasi nu prea mai sunt. Am ajuns intr-o perioada in care astfel de joburi sunt considerate josnice. Unde vom mai gasi acei muncitori de calitate care daca iti construiesc o casa, sa nu te trezesti poate peste un an cu tot felul de probleme ? Atunci cand gasesti totusi un astfel de om, serviciile oferite de acesta te pot costa destul de scump, fiind tot mai putini. Multi prefera sa aleaga un job la un birou, intr-un loc confortabil, ferit de posibilele accidentari la locul de munca, comparativ cu munctorii care pot fi expusi multor alti factori de risc.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *