dad bod

Termenul „dad bod” a fost practic absent din conversatiile americanilor pana la data de 30 aprilie, cand o studenta in anul doi de facultate, in varsta de 19 ani pe nume Mackenzie Pearson, a scris o poveste in „The Odyssey”-o lucrare nationala a acesteia in care adauga cate o poveste in fiecare saptamana- intitulata „Why Girls Love the Dad Bod.”. Argumentul sau era contra-intuitiv, sugerand ca femeile sunt mult mai atrase de barbati al carui fizic reflecta un „echilibru armonios intre burta de bere si exercitiile fizice”, mai degraba decat sa fie atrase de barbatii cu six-pack pe abdomen.

Dar, ideea a prins la public, iar povestea a devenit in scurt timp una virala; a fost doar o chetiune de timp pana ca New York Magazine, Washington Post si multi altii sa discute despre „dad-bod”. Se pare ca acest termen a determinat si aparitia unor raspunsuri la afirmatia cum ca femeile nu isi doresc un barbat care le fac sa se simta nesigure de corpul lor. Unii oameni au dezbatut daca acest concept ar trebui sa fie un motiv de mandrie sau de rusine, in timp ce altii si-au exprrimat ingrijorarea cu privire la ce rol joaca ”bod dad” in opinia noastra asupra corpului masculin si feminin.

Conceptul de „dad bod” reprezinta un corp masculin si este descris ca fiind mai robust. Acest concept se bazeaza pe ideea ca odata ce un barbat si-a gasit o partenera si si-a intemeiat o familie, acesta nu trebuie sa-si mai faca griji cu privire la aspectul sau fizic nefiind nevoit sa-si mai patreze aspectul fizic pe care l-a avut inainte sa se stabileasca la „casa sa”.

Cea care inventat aceasta idee spune ca daca ne-am inchipui organismele umane ca pe niste bucati de carne acestea ar semana mai degraba cu o bucata de costita decat cu un filet mignon. Acest dad bod este construit pentru confort.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *