Aerul conditionat este alegerea numarul unu cand vine vorba de ventilatia necesara pe timp de vara. Doar ca pe masura in care vedem avantajele din acest punct de vedere nu ar trebui sa uitam nici de ceea ce tine de dezavantaje.

 

Iata ce trebuie sa stii despre folosirea aerului conditionat:

 

  1. Consuma lichide, la fel ca si recomandarea pe care o ai in fiecare zi. Sa nu crezi ca daca stai intr-o incapere in care aerul conditionat este pornit asta nu te va face sa transpiri la fel de mult siimplicit nu vei avea nevoie de prea multa apa. De fapt ai nevoie de apa la fel ca si pana acum.
  2. Temperatura de interior si exterior nu trebuie sa fie de o mare diferenta. Ca sa fim mai exacti ar trebui sa eviti sa ai o diferenta mai mare de 5 grade. Corpul se obisnuieste la un moment dat cu un anumit mediu astfel ca trecerea de la o temperature mare la una mica inseamna un chin la partea de adaptare.
  3. Aerul conditionat este pana la o urma o necesitate insa nu una nonstop. Prefera sa il inchizi in anumite momente si in plus pe timp de noapte.
  4. Trecerea de la cald la rec ear trebui sa se faca cu o tranzitie intr-un mediu neutru pentru a evita durerile de cap, ochi si asa mai departe.

Pe cat de prietenos pare sa fie aerul conditionat la un moment dat pe atat de dusmanos este cand abuzezi de el. Prefera sa il folosesti numai in conditii de maxima necesitate si nu la un nivel exagerat si pe termen lung. In plus, intretinerea acestuia este de asemenea o necesitate de mare frecventa.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *