Ceva bun de mancare care nu afecteaza organismul

Ganditi-va la fructe: sute de varietati, calorii spectaculoase, acoperind intreaga paleta de consistenta si arome. Sau ganditi-va la zarzavaturi si legume. In marea familie a legumelor, puteti gasi zeci de forme, culori si arome. Cerealele constitue o alta mina de aur pentru obtinerea unei hrane delicioase si sanatoase.

Oameni trebuie sa inteleaga ca o alimentatie variata, bazata pe alimente de origine vegetala, este capabila sa furnizeze organismului intregul necesar de grasimi, proteine, fibre si alte substante nutritive. In plus o astefel de alimentatie este avantajoasa, si din puct de vedere ecologic si reduce la jumatate bugetul alimentar.

Vestea cea mai buna insa este ca acest tip de alimentatie poate intarzia si preveni debutul majoritatii bolilor degenerative si poate chiar ajuta la vindecarea lor. Consumarea alimentelor vegetale, cu intregul lor continut de fibre, ne permite sa manacam cantitatii mai mari de hrana, fara sa ne facem griji cu privire la castigul in greutate, si este de natura sa promoveze o sanatate optima si un tonus energetic ridicat pe tot parcursul vietii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *