Cu si despre Godiva, cea care a luptat contra taxelor

Stiri

Godiva a fost o luptatoare. Nu degeaba s-a tot spus despre ea in legende. Desi sunt povesti pana la urma sa nu uitam ca exista si un substrat in toata aceasta poveste. Se spune despre Godiva ca a fost o nobila si la propriu si la figurat, luptand pentru taxe mai mici. Si a reusit, intr-un mod total inedit.

Godiva, in era britanica veche, a fost sotia unui lord, pe numele sau Leofric, Lodul de Coventry. Nu viata sa in sine este relatata ci mai degraba ceea ce tine de lupta sa cu aristrocratia la acea vreme. Se impuenau biruri si asta toata lumea o stie. Erau cerute taxe tot mai mari, in functie de vremurile politice la acea vreme.

Godiva nu a fost niciodata de acord ca oamenii sa sufere din aceste cauze. Asa ca a luptat pentru ca taxele sa fie mai mici. A reusit? Nu fara sa treaca de o oarecare rusine publica pana la urma. Se spune ca sotul sau nu era de acord cu ceea ce Godiva incerca sa faca. Asa ca a lansat o provocare, crezand ca aceasta se va lasa lipsita de scopul propus. Spunand ca va trebui sa se plimbe goala prin oras pentru ca el sa fie de acord cu reducerea de taxe surpriza a venit tocmai din decizia sotiei.

Spiritul nobil al Godivei face ca aceasta sa accepte sa se plimbe  goala, doar acoperita de parul sau lung. Calare pe cal aceasta a facut intocmai i se ceruse. Desigur, avertizase multimea ca nu trebuie sa traga cu ochiul. Cel care a facut asta a orbit, de unde si explicatia expresiei peeping Tom.

Acum totul este o legenda. Insa unii spun ca exista atenstari ale existentei sale si numeroase picturi sunt o alta dovada a frumusetii sale.

 

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sistemul iT 500
Diverse
1
Intrebari frecvente despre sistemul de la Salus iT500

Pentru unii dintre noi raportarea la generatiile moderne de produse si device-uri reprezinta o reala provocare. Mai ca nici nu iti vine sa faci acest pas, stiind ca trebuie sa te acomodezi cu un altfel de stil. Dar, pentru ca totul este in numele confortului tau, te vei grabi totusi …

guma mestecat
Diverse
Londra ia masuri impotriva gumei de mestecat

Chewing Gum Action Group (CGAG) s-a confruntat cu foarte multe lucruri pana in prezent. Organizatia sustine ca a aruncat guma de mestecat ce a fost aruncata pe jos pe strazile din Londra, valoarea totala a acesteia ajungand pana la 86.000 de metri patrati. A calca pe o guma de pestecat …

Securitate
Avioanele nu au dreptul sa decoleze daca nu au scrumiera la bord

Un lucru putin cam ciudat consta in faptul ca avioanele nu au dreptul de a decola daca acestea nu sunt dotate cu scrumiere la bordul avionului. Ce e si mai interesant decat atat este ca fumatul este o activitate interzisa cu desavarsire in timpul zborului. La inceputul anului 2000, acesta …

SEO made with ❤️ by E-Advertising