Cum sa eviti inselaciunile intalnirilor online

In prezent, exista o multime de motive peentru ca oamenii care folosesc serviciul de online- dating, sa fie mai precauti. Oamenii care folosesc astfel de site-uri, au ajuns sa fie in topul victimelor inselate, declara FBI. Femeile in varsta de 40 de ani au alcatuit un procent de 70% din oamenii care au fost inselati.

Chiar daca consideri ca esti un geniu al Internetului, este usor sa fii inselat de anumiti pradatori, care incearca sa faca bani intr-un mod mai usor. Un truc comun al acestora este de a naviga pe site-urile cu caracter matrimonial si de a aduna informatii cu caracter personal al femeilor. Apoi, acesti se folosesc de naivitatea femeilor, plangandu-se cum o tragedie din familie le-a distrus viata, obtinand in acest fel bani de la utilizatoare.  Afla care sunt sfaturile celor de la FBI in legatura cu evitarea escrocheriilor facute online:

Partenerul online incepe sa iti trimita mesaje p e-mail intr-un timp foarte scurt, incercand sa te tina cat mai departe de site-ul de matrimoniale unde v-ati cunoscut. Creaza o adresa noua de mail, diferita de cea personala, in momentul in care iti creezi contul pe un astfel de site.

De asemenea, poate da de banuit daca partenerul online incepe sa faca declaratii de dragoste instant, si iti trimite fotografii care par a fi decupate dintr-o revista glam. Foloseste cele mai recente aplicatii, cum ar fi Google Goggles sau Search by Photo, pentru a te convinge daca fotografia sa de profil este cea adevarata. Multi dintre acesti escroci pretind ca sunt din aceeasi tara cu tine, insa se plang ca se deplaseaza constant sau ca lucreaza in strainatate.

Cu toate acestea, de multe ori, acestia isi anuleaza intalnirea pe care o aveau cu tine din cauza unui „eveniment tragic” care s-a petrecut recent in viata lui. De asemenea, nu trebuie sa te lasi pacalita daca acesta incepe sa iti ceara bani pentru o urgenta medicala, factura la hotel sau de spital sau bani pentru un nepot de-al partenerului tau, care ar fi suferit un accident de masina.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.