Cum sa iti intreti masinile

Multi spun ca este destul de simplu sa detii o masina. Majoritateacare detin o masina sunt fericiti ca doar o au si se folosesc de ea cand au nevoie dar nu se gandesc ca si la o masina trebuie schimbat cate ceva si trebuie intretinuta mereu. Omul are gandirea ca masina e facut doar pentru munca bruta si nu conteaza daca ceva se strica la ea sau se rupe.

De exemplu, eu am muncit foarte mult pentru prima mea masina. Nu am depins de bani parintilor pentru a avea ceva. Am reusit cu ceva efort in plus sa imi cumpar propria masina pe care o ingrijeam si ii ofeream tot ce era mai bun. In felul asta prima data dupa ce am cumparat-o am descis sa o duc la un mecanic bun si sa imi verifice totul la ea. Desi totul era cat de cat bun am zis ca daca tot aveam ceva bani la mine, sa schimm din piese. In felul acest i-am facut schimbul de ulei complet, cu tot cu filtru, i-am schimbat toate placutele de frana, am comandat un kit distributie vw si am schimbat si toate filtrele, filtrul de aer, filtrul de polen.

De o masina niciodata nu trebuie sa iti bati joc pentru ca nu se stie niciodata cand ai ce-a mai mare nevoie de ea si te lasa in mijlocul strazii. Acest lucru l-a invatat si sora mea pe propria piele. Mereu forja la maximum masina si nu o interesa de ea. Dadea cu ea prin toate gropile indiferent ca erau mici sau mari paca cand intr-o seara a tinut cu nerabdaer sa plece in Franta si nu a apucat sa faca mai mult de 300 de kilometri pana cand masina ei nu a mai mers.  Pe langa faptul ca i-a firt apa a avut si norocul sa faca pana la masina, si nici macar nu avea la ea o roata de rezerva, un cric sau o cheie de roti. Am fost noi nevoiti sa mergem dupa ea si sa o aduc acasa pe platforma iar norocul ei a fost ca nu a ajuns decat pana in Timisoara De atunci s-a invatat minte si mereu e pregatita si isi ingrijeste masina asa cum trebuie.

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *