Cum se explica gesturile din codul bunelor maniere

Diverse

 

Daca te intrebi cum si de ce exist anumite referinte de ordin al bunelor maniere afla ca tine de trecut. Inca din vremurile stravechi se respecta un cod ce se aplica atat fata de barbati cat si fata de femei. Insa explicatiile sunt cu atat mai caudate. Iata cateva exemple de acest gen:

Pune mana la gura cand casti. Este o regula de bun simt a vremurilor actuale. Nu ar fi poate placut sa vedem intreaga gura a cuiva cand casca. Si cu toate acestea, in trecut se credea ca asta are a face cu plecarea sufletului. Oamenii credeau ca sufletul poate parasi corpul prin gura, asa ca o fortare de genul stranutului sau a cascatului ar fi putut sa ii lase fara suflare, la propriu.

Ofera flori doamnelor. Pe cat de galant pare acest gest in actualitate, originea acestui obicei este una cam gretoasa. Se pare ca in trecut un barbat oferea flori din scop pur practic; cum lumea nu prea obisnuia sa se spele, florile aveau rolul clar de a acoperi mirosurile. Cu alte cuvinte, era o masura de a face compania unei femei una mai placuta, cu ajutorul florilor ce improspatau atmosfera, vizual cat si olfactiv.

Barbatul intra primul intr-un taxi. De unde sa fie o astfel de regula? Exista o practica in Evul Mediu cand femeile erau practice furate de catre alti barbati. Asa ca, pana cand galantul insotitor deschide portiere si se aseaza frumos langa a sa consoarta de fapt constata ca nu o mai are. Asa ca din voie, de nevoie, barbatii au inceput sa practice metoda inversa.

Exista o relevanta a ceea ce avem astazi cu ceea ce se intampla in trecut. Regulile de bun simt de astazi sunt de fapt o trecere de la trecut la prezent, cu alta conotatie insa aproape aceleasi maniere.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diverse
1
Inchierea auto direct din aeroport, bucuria turistilor

Serviciile pe care firmele de rent a car le pune astazi la dispozitia publicului se intrec prin oferte dintre cele mai interesante. Cu siguranta au castigat atentia deplina a turistilor cele cu preluare direct din aeroport. Sa cobori din avion si sa te astepte masina dorita la iesire nu e …

Diverse
Principalele caracteristici ale motoarelor monofazate si a celor trifazate

Pana a ajunge sa vorbim despre ce am precizat in titlu trebuie sa iti spun ce inseamna mai exact motor trifazat si motor monofazat. Motorul electric cu inductie trifazata sau motorul electric asincron trifazate este cel mai folosit atunci cand este nevoie de actionari electrice de puteri medii si mari. …

sistemul iT 500
Diverse
1
Intrebari frecvente despre sistemul de la Salus iT500

Pentru unii dintre noi raportarea la generatiile moderne de produse si device-uri reprezinta o reala provocare. Mai ca nici nu iti vine sa faci acest pas, stiind ca trebuie sa te acomodezi cu un altfel de stil. Dar, pentru ca totul este in numele confortului tau, te vei grabi totusi …

SEO made with ❤️ by E-Advertising