Descopera cele mai interesante lucruri despre girafe

Diverse

Girafa este cea mai inalta din toate speciile de animale. Masculii pot avea 4,8 – 5,5 m inaltime si o greutate de 900kg. Numele ei provine din araba si inseamna „cea mai inalta dintre toate”, si este originara din Africa.

Girafa nu are casa stabila si doarme in picioare, aceasta aplecandu-se uneori pentru a apuca hrana sau pentru a bea apa. Puiul girafei este capabil sa stea in picioare la numai 20 de minute de la nastere. In unele momente se poate aseza pe pamant.

Datorita inaltimii sale, girafa are un camp vizual extrem de mare, cu ajutorul caruia poate descoperi foarte repede orice amenintare. Atunci cand fuge, girafa este un animal foarte agil, putand atinge pana la 60 km pe ora.

Perioada de gestatie a unei girafe este de 15 luni, iar in urma acesteia se naste doar un pui. Un pui de girafa are la nastere un metru si 80 de centimetri cel putin. Chiar si dupa o ora de la nasterea unui pui de girafa, acesta fiind foarte energic.

Girafele petrec pana la 20 de ore pe zi mancand. Ele pot consuma pana la 65 de kilograme de mancare de origine vegetala, putandu-se alimenta chiar si in cele mai calduroase zile si momente timp in care animalele care pradeaza sunt ascunse de caldura. Girafa se aseamana foarte mult cu vaca: ambele sunt rumegatoare si ambele au patru stomacuri, iar digestia lor are nevoie de foarte mult timp.

Limba unei girafe masoara aproape 41 de centimetri si ea are culoarea gri. Cu ajutorul acesteia o girafa poate chiar sa isi curete urechile. Desi multe animale care traiesc in Sahara pleaca la schimbarea dintre anotimpuri, girafa nu-si paraseste casa. Pentru a bea apa, se foloseste de limba lunga de o jumatate de metru, care, in unele cazuri, poate depasi chiar si aceasta lungime. Limba ii este utila si pentru curatarea urechilor.

In alcatuirea scheletului gatului o girafa are acelasi numar de oase ca si omul.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sistemul iT 500
Diverse
Intrebari frecvente despre sistemul de la Salus iT500

Pentru unii dintre noi raportarea la generatiile moderne de produse si device-uri reprezinta o reala provocare. Mai ca nici nu iti vine sa faci acest pas, stiind ca trebuie sa te acomodezi cu un altfel de stil. Dar, pentru ca totul este in numele confortului tau, te vei grabi totusi …

sticle pentru nunta
Diverse
Idei practice pentru o nunta de neuitat

Cine oare nu viseaza sa aiba o nunta ca in povesti? Vorbim despre ceea ce se presupune a fi cea mai fericita zi din viata noastra. Cu siguranta fiecare cauta sa o organizeze in asa fel incat totul sa iasa asa cum planuieste. De cele mai multe ori, insa este …

marturii nunta 2018
Diverse
Detaliile care fac marea diferenta la o nunta – invitatii, marturii nunta 2018

Cred ca oricine vizeaza ca fericitul eveniment unic din viata lui sa iasa perfect. E si normal sa ai astfel de asteptari, mai ales daca te pregatesti cu mult timp inainte in acest sens. Sunt lucruri de planificat si fara de care nu poate fi asteptata in liniste ziua nuntii. …

SEO made with ❤️ by E-Advertising