alergie copiialergie copii

Avand un animal de companie inainte de a avea un copil implica si chinul ulterior de a decide care este prioritatea. Desi este evident ca un patruped nu va castiga mai mult teren fata de un copil parca nici nu suna bine ideea de a abandona pur si simplu un suflet de caine sau pisica.

Au legatura alergiile la copii cu animalul de companie? Este pana la urma o intrebare care ii framanta pe cei mai multi dintre parinti care detin un animal de companie.  Raspunsul este cu doua taisuri. Desi intr-o oarecare masura se considera ca un animal de companie ar putea spori la imunitatea unui copil si ajuta si din punct de vedere social, emotional intr-o oarecare masura se considera ca acest lucru poate afecta starea de sanatate.

Teama cea mai mare trebuie sa fie la nivel de par de animal. Daca acesta se ingereaza dintr-o greseala se poate ajunge la o serie de probleme interne. Alergiile, in acest caz, sunt cele mai putin severe conditii cu care un copil si un parinte se vor intalni.

Cat despre altergiile in sine acestea sunt printre cele mai comune cazuri ca si reactii ale micilor oameni cu un organism si sistem in formare. Pentru ca imunitatea lor este inca in formare se prea poate ca acestia sa fie afectati si sa dezvolte temuta alergie. Aceasta se poate manifesta prin stranut intens, prin scarpinat ca si senzatie normala cand pielea este afectata. De la reactii evidente la suprafata pielii si pana la partea de complicatii ce se vad ulterior alergiile au diverse forme de a se arata.

In functie de principiile fiecaruia exista o alegere ce se face intre a pastra animalul de companie sau nu. Tine de educatia fiecaruia si de responsabilitatea fiecaruia de a se mula intr-o anumita situatie. Doar ca trebuie sa existe si limite asadar se considera de maxima importanta nevoia de a nu lasa animalul in prezenta celui mic, mai ales nesupravegheat. Mai mult decat atat, se considera ca animalul de companie  trebuie sa fie ferit de copil si invers cand exista o  stare precara de sanatate, ceea ce poate afecta si mai mult starea de bine a unuia din cei doi.

Poate ca marea greutate este de a cantari cine sa aiba prioritate insa poate ca putin ajutor face ca ambele prezente sa convietuiasca foarte bine impreuna.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *