Ford a inceput testarea masinilor sale autonome

Daca locuiesti in Palo Alto, California si esti pieton, ai sanse din ce in ce mai mari ca o masina ce se apropie spre tine sa nu aiba deloc un sofer in spatele volanului – ceea ce nu e un lucru tocmai rau, tinand cont de felul in care conduc unii. Ford a anuntat ca, incepand de anul acesta, isi va testa masinile complet autonome (Ford Fusion Hybrid) pe drumurile publice din California.

Autoturismul in cauza este numit “Automated Fusion Hybrid Research Vehicle”, proiect inceput de Ford in decembrie 2013. Acesta consta in 4 dispozitive bazate pe tehnologia LIDAR, montate pe acoperis, care masoara distantele pana la obiecte cu ajutorul razelor laser si apoi proceseaza lumina reflectata, alaturi de o camera sferica, omnidirectionala.

Pusa pe strada, masina va construi harti tridimensionale si apoi va naviga cu ajutorul lor, putand, de asemenea, sa proceseze orice schimbare a mediului in timp real.

Testare de masini autonome in Palo Alto

Anuntul semnaleaza faptul ca Ford se alatura companiilor Google, Tesla, Nissan si Mercedes-Benz care testeaza de mai multa vreme masinile lor autonome in Palo Alto. In 2014, statul California a inceput sa dea permise de testare a vehiculelor autonome pe strazile publice producatorilor auto. Pana acum, 11 companii au primit astfel de permise.

Ford testeaza deja de ceva timp masinile sale autonome la Universitatea din Michigan, unde se afla un studio urias special construit pentru testarea vehiculelor de acest tip. Acesta include indicatoare rutiere acoperite de graffiti si marcaje uzate pentru a simula mai bine realitatea. Strazile din Palo Alto, insa, cu pietoni adevarati, nu din carton, reprezinta in mod evident un pas in fata spre evolutia si dezvoltarea masinilor autonome.

Ford crede ca sunt pregatiti pentru asta. Compania a dat dovada ca pot integra tehnologii moderne in masinile sale, si a devenit unul dintre cei mai mari cercetatori in domeniu in ultima vreme, dezvoltand, pe langa masina autonoma, si un sistem nou si inteligent de infotainment, masini hibride cu adevarat revolutionare si multe altele.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

autoserviceinternational.ro
Amintirile Mele
Un service auto Arad ce iti rezolva orice problema

Acel moment in care ti se strica masina, fiind si departe de casa, este unic! Eram tocmai prin Arad, conducand un Ford Focus diesel din 2006, cand dupa cateva aprinderi repetate ale tuturor becurilor din bord, motorul efectiv s-a oprit, in mijlocul strazii. Masina cu probleme o luasem de la …

masini autonome infrastructura
Auto
94% din orasele actuale nu sunt pregatite pentru masini autonome

Industria producatoare de masini se lauda deja de ceva timp ca automobilele viitorului nu vor avea nevoie de sofer, dar cu toate acestea, s-a uitat sa se mentioneze faptul ca multe orase ale lumii nu vor putea fi pregatite pentru asa ceva. Pentru ca masinile autonome sa devina o realitate, …

nicktrans.ro
Auto
Cum sa alegi cel mai sigur mod de transport intern si international

  Cand vine vorba despre a calatori in tari straine, ca pasager trebuie sa te gandesti la cea mai sigura si accesibila modalitate de a ajunge la destinatie. Daca cei mai multi dintre romani aleg sa foloseasca masina personala atunci cand merg in concediu sau la munca in strainatate, nici …

SEO made with ❤️ by E-Advertising