poza-botezpozaaa

Consider ca munca de fotograf este una dintre cele mai frumoase meseri, deoarece este relaxanta, placuta, si in plus inveti in fiecare zi cate un lucru nou, insa ca orice meserie aceasta are  avantaje si dezavantaje.Nimeni nu a spus ca munca e usoara, dar daca reusesti sa imbini utilul cu placutul te poti considera THE BEST. La noi in tara exista foarte multi fotografi care ofera servici profesionale, dar nu toti reusesc sa multumeasca clientul. Provenienta fotografului nu conteaza, poate fi fotograf bucuresti, fotograf timisioara sau poate fi oricare altul, important este faptul ca acel fotograf sa inteleaga care sunt pretentiile clientului si ce isi doreste acesta pentru ca el sa-i poata oferi. A fi fotograf nu inseamna ca doar trebuie  sa fixezi cadrul, sa activezi blitzul iar apoi sa apesi pe buton si poza e gata. Mentionez acest lucru, deoarece majoritatea fotografilor asa procedeaza, nu isi iau munca in serios iar apoi se plang de ce nu le sunt cautate serviciile. Persoanele din societatea de astazi sunt foarte pretentioase la astfel de servicii si mi se pare un lucru normal. Adica cine nu si-ar dori ca la evenimentele speciale, spre exemplu o nunta, un botez, un majorat sa le fie captate toate momentele importante, din toate unghiurile posibile cu diferite nuante de lumini si umbre pentru a parea fotografii artistice, deoarece asa si trebuie sa fie fotograful, un artist desavarsit care considera fotografia ca un hobby activ nu ca o munca.

Sunt de accord cu faptul ca si chiar fotografi profesionisti cu foarte multa experienta uneori stau si ore in sir pentru a obtine un cadru perfect, deoarece este aproape imposibil sa fii tot timpul la locul si la timpul potrivit pentru a obtine cadrul perfect. Uneori poate parea descuranjant acest lucru, dar cum am spus poate parea dar nu ca asa ar trebui sa fie. Trebuie sa intelegem ca un cadru memorabil,o fotografie artistica nu se afla dupa colt.Acest cadru trebuie cautat, iar apoi analizat pentru a vedea ce le inspira fotografilor. Daca stam sa ne gandim chiar despre asta este vorba: inspiratie.

Inspiratia este acea stare de bine in care ne regasim cu toti, care ne transmite ceva adanc In suflet si simtim nevoia ca acea senzatie sa ramana mereu prezenta. Si cum putem reusi acest lucru?Bingo! Facand mai multe fotografii, dar fiti atenti nu toti fotografi stiu cand sa capteze momentul culminant. Spre exemplu de cele mai multe ori, lucrurile frumoase nu se repeta, dar exista un anumit ciclu pe care aceste lucruri le parcurg. Daca ai vazut o pasare care a trecut printr-un anumit loc sau orice altceva: masini, avioane, oameni si nu ai reusit sa captezi acel moment nu iti face griji, cu siguranta va mai trece odata si inca odata si tot asa.Daca vrei neaparat acel cadru atunci asteapta-l sa apara. Rabdarea in fotografie este extreme de importanta. In concluzie aceasta munca, este mai degraba un hobby, o pasiune care apartine persoanelor cu inclinatii asupra artei, a necunoscutului.Personal apreciez oamenii care se dedica in totalitate artei forografice, dar cum am spus cei care se dedica in totalitate cu sufletul, deoarece datorita lor putem realiza ca orice lucru oricat de mic poate fi transformat intr-o fotografie artistica demna de pus in rama.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *