filtre

Filtrele la sunt la fel de importante ca oricare alta piesa din utilaje, pentru ca datorita lor masinile respira si au ca scop sa curete aerul inainte ca el sa ajunga in motor. Filtrul de aer este cel mai important de sub capota daca vrei sa ai performante mult mai bune si un aer cat mai curat in interior. Materialu din care sunt facute filtre utilaje sunt de obicei din dintrun material precum cartonul , buretele sau chiar material textil. Majoritatea filtrelor sunt dreptunghiulare si au o rama de cauciuc pentru etanseitate si ele se pot monta pe plan orizontal, dar sunt si alte forme de filtre in functie de masina.

Filtrele de aer trebuie verificate periodic si  schimbate , si asta sa o faci inainte ca masina sa-ti spuna asta.  Am vazut foarte multi prieteni care nici nu se deranjeaza sa verifica un lucru asa banal precum filtrul de aer, ei nu se gandesc ca datorita filtrului de aer masina trage mult mai bine, in schimb ei stau asa murdar cu el , si se plang ca numai merge bine masina. Un banal filtru de are poate face mai multe probleme decat ati crede, asa ca va sfatuiesc sal schimbati deoarece este cea mai simpla piesa de inlocuit si cea mai ieftina.

 

Exista in schimb si alte feluri de filtre cum ar fi, filtrul de compustibil, filtrul de ulei. Filtrul de ulei este pentru filtrarea uleiului din motorul masini vostre, care se schimba odata cu uleiul din motor. Multi prefera sa nul schimbe deloc chiar si dupa zeci de mii de kilometri , sau eventual completeaza cu alt ulei mai bun dar facand asta ei nu realizeaza ca acest lucru duce la uzura morotului , consumul mare de combustibil si scaderea presiuni de ulei. Scopul filtrului de compustibil este de a indeparta gunoaiele din el protejand sistemele sensibile ale motorului cum ar fii injectoarele sau pompa de injectie. Mai este si filtrul de polen care este o componenta foarte importanta pentru sanatatea nostra. El elimita o mare parte din praf, din polen si din bacteri. In general este indicat sa schimbati filtrul de polen odata la 15.000 km in special primavara deaorece se strage multa umezeala si gunoi din sezonul de toamna-iarna.

Eu nu cred ca aceste filtre sunt asa scumpe si de ce sa risti sanatatea vostra si a masini cand poateti face reviziile la masina ca la carte si cand trebuie.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *