Scoala este una dintre cele mai importante institutii din Romania ,deoarece aceasta il ajuta in formarea personalitatii unui tanar, si in acelasi timp ii ofera un loc in societate.Desi foarte multi tineri renunta la scoala din motive fara nicio noima,acestia fac o mare greseala.

In primul rand scoala, este locul in care iti petreci cei mai frumosi ani,ai parte de diferite experiente frumoase si totodata inveti foarte multe lucruri.Scoala iti ofera o alta educatie decat a parintilor.Scoala te invata cum trebuie sa te comporti in societate,iar personalitatea pe care o dabandesti este la standarde destul de mari.

Fiecare institutie de invatamant este speciala in felul ei, deoarece din fiecare poti invata lucruri diferite.Din momentul in care ne ducem la gradinita,personalitatea noastra incepe sa prinda viata usor usor,deoarece ne integram intr-un nou colectiv si invatam cele mai importante lucruri.De mici, copiii invata o limba straina in special limba engleza.Nu toate gradinitele isi permit educatorii specializati intr-o limba engleza,deoarece aceastia cer un salariu pe masura,dar in orasele mari poti gasi o gradinita care sa isi permita acest lux.

Limba engleza Bucuresti este una dintre cele mai bune,in primul rand ca se afla in capitala,cel mai mare oras si in al doilea rand pentru ca exista foarte multi copiii.Intr-un oras unde numarul copiilor nu este foarte mare,nici o gradinita nu isi imbunatateste conditiile de predare,deoarece considera ca nu este nevoie.Acest lucru este gresit, deoarece copiii trebuie de mici sa cunoasca gramatica limbii engleze,deoarece este cea mai vorbita limba si o sa-i ajute dupa ce o sa ajunga la scoala.O scoala din Bucuresti este una de elita,deoarece profesorii de acolo sunt specializati intr-o calificare mult mai inalta,iar elevii invata cunostiinte la nivel superior.

Scoala internationala Bucuresti este cea mai populata,deoarece in ea se afla copii cei mai inteligenti, iar in acesta se intra pe baza de inscriere.Scoala ofera cateva burse de merit,pentru elevii ce invata foarte bine,si aceasta scoala ii invata lucruri de care se vor folosi foarte mult in viata.

Cursuri engleza copii sector 1 este foarte cautata de parinti pentru a-si inscrie copiii,deoarece este o scoala in care inveti foarte multa engleza,speciala pentru tinerii care vor sa continue mai departe la facultati in strainatate.Acest fel de institutii nu exista decat in orasele foarte mari,si de aceea tinerii care locuiesc acolo dispun de mai multe oportunitati,mai ales in alegerea unei facultati foarte bune,deoarece scoala ii pregateste intr-un mod special.

Fiecare scoala este buna in felul ei,deoarece de la scoala te alegi cu o diploma de 12 clase,care pe viitor o sa iti fie de mare folos in gasirea unui loc de munca,si totodata te poti alege cu o medie mare de la examenul de bacalaureat, cu care poti intra la buget la facultate.Scoala este importanta deoarece din ea iesi foarte inteligent.Toate modulele pe care le studiezi la scoala,o sa te ajute in realizarea unei afaceri ,deoarece cunosti foarte bine piata.

Atunci cand esti la scoala nu trebuie sa treci ca crocodilul prin apa, deoarece numai tu ai de pierdut.Este important sa fii la ore,mai ales la cele de matematica si de romana,deoarece cu matematica si romana o sa te intalneste la tot pasul.In primul rand trebuie sa stii matematica,pentru ca vanzatoare sa nu te insele cand iti dau restul sau sa nu stii sa numeri banii.Limba romana este vitala,deoarece este limba materna si totodata cea mai grea pentru straini si trebuie neaparat sa stii sa o vorbesti clar si corect.

Cei care renunta la scoala o sa intalneasca pe parcursul vietii foarte multe dezavantaje.Fara scoala nu iti poti gasi un loc de munca decent si stabil,si vei fi nevoit sa lucrezi la diferite firme fara contract.Fara scoala nu iti poti lua permisul de conducere,daca nu ai cel putin 8 clase facute.Mi se pare ceva normal,deoarece atata timp cat nu stii sa scrii si sa citesti cum o sa inveti toata cartea pentru permis care contine legislatia.

Scoala este importanta,pentru ca ea ne influenteaza intr-un mod pozitiv si cel mai important ne ajuta sa ne facem un viitor.In viata unui tanar este necesar stabilirea unui viitor,deoarece trebuie sa realizeze tot ceea ce si-a propus.

De Admin

3 comentarii la „Importanta scolii in viata unui tanar”
  1. Eu nu cred ca ne ajuta. Adica de ce trebuie sa stim despre conducatori care au murit acum zeci de ani in loc de a invata cum sa facem lumea un loc mai bun. De ce trebuie sa invatam sa facem calcule cand zi de zi avem in buzunar un calculator. Scoala nu ne pregateste pentru viata! Nu invatam acolo sa dam primul ajutor. Scoala nu ne ajuta!

    1. Ba este importanta. Noi trebuie sa învățăm trecutul pt a evita ceea ce au făcut străbunii noștri (mă refer la războaie).Și sa zicem ca ești la examen la bac sau capacitate care se da când ai terminat 8 clase. Cum vei lua bacul la matematica dacă tu vrei sa copiezi sau sa folosești calculatorul pt a face un exercițiu. Eu făceam de 10 ori exercițiile la mate în examen ca sa verific dacă am făcut corect.Si întocmai, dacă înveți vei ajunge ce vrei sa fii

  2. nu chiar poti sa ajungi, pentru ca ai nevoie si de facultate =]]]] *si de mai multe cunostinte* care implica si cultura ta generala (ma refer daca termini scoala)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *