Din nou, exemplu SUA si al altor state apusene ne poate inspira:
Una din companiile americane le plateste angajatilor sai 20 de dolari pentru fiecare scadere in greutate cu un kilogram (mentinuta timp de sase luni), 500 de dolari celor care reusesc sa se lase de fumat si 500 de dolari celor care adopta un program regulat de exercitii fizice. O corparatie spitaliceasca nationala americana plateste 24 de centi fiecarui participant care merge sau alearga o mila sau parcurge patru mile cu bicicleta. Una din marile fabrici de cherestea plateste doua ore in plus fata de cele lucrate fiecarui muncitor care nu se imbolnaveste mai putin de patru zile pe an, i se ofera un cadou de 300 de dolari.
Imaginea obtinuta a omului de afaceri – supraponderal, extenuat, hrannindu-se cu tigari si bauturi tari – incepe sa numai fie la moda . In lumea de astazi, tot mai multi realizeaza ca eleganta, munca si forma fizica perfecta sunt conditii obsolut indispensabile pentru izbanda.
Morala e limpede: oameni constitue valoarea cea mai mare a oricarei interprinderi sau firme si merita sa fie facut orice efort de a-i mentine intr-o buna stare de sanantate. Un lucrator sanatos realizezeaza mai mult si necesita cheltuieli mai mici din partea companiei care-l plateste.