Durata vieti unei masini conteaza farte mult de modul cum este intretinuta. In prezent sunt foarte putini oameni care isi mai ingrijesc masina asa cum trebuie si cum cere cartea masini. cei mai multi care mai ingrijesc masinile in ziua de azi sunt bisnitari care merg in strainatate si cumpara masini secod-hand. Indiferent de modul cum arata masina acestia cand ajung acasa se apuca de renovarea ei daca pot spune asa incepand din fata pana in spatele masini. Majoritatea masinilor din strainatate sunt foarte murdare dar nu prea au probleme cu partea maecanica pentru ca daca stam si analizam un pic drumurile noastre din Romania nu se compara cu cele din alte tari. In momentul de fata avem cele mai proaste drumuri din Europa.

In tara, bisnitari duc masinile la o spalatorie auto unde angajatii fac mereu o treaba ca la carte cand vine vorba de tapiterie. Se curata totul la ea incepand de la bord pana la porbagajul masini. De obicei problema este la plafon pentru ca datorita faptului ca sta mai mereu in soare acesta se dezlipeste in contact cu apa cand este curatat. Bineinteles toate astea sunt valabile la masinile mai vechi, nu si la cele noi. Podeaua masini este si ea o problema pentru ca de multe ori se strange foarte multa mizerie si intra adanc in mocheta. Secretul la curatarea acesteia este umezirea ei foarte bine si frecata cu o perie mai dura dupa care un aspirator v-a trage totul.

Toate aceste lucruri sunt foarte importante pentru vanzarea unei masini pentru ca aspectul la interior conteaza foarte mult dar si aspectul la exterior conteaza la fel de mult. Vopsirea unei masini in totalitate nu mai este atat de costisitoare ca pe vremuri de aceea multi prefera sa vopsesca masini decat sa vopsesca portiuni pentru ca niciodata nu v-a mai iesi culoare ei. Indiferent ca este facuta la calculatorul, vopseaua de pe masina uisi pierde culoarea datorita vremeii si temperaturilor. Din cate am observat la bisnitari acestia isi achizitioneaza liqui moly mos2 pentru ca este destul de ieftin si in acelasi timp foarte bun pentru masini.

Tot in acest fel am invatat si eu sa imi apreciez masina pentru ca am invatat de la ei totul si cred ca in curand o sa incerc si eu acesta afacere cu masini avand in vedere experienta ce o am in domeniul intretineri unei masini.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *