Kenya isi doreste sa reduca dependenta fata de combustibilii fosili

Stiri

Statul Kenya a promis sa isi reduca emisiile de carbon cu pana la 30% pana in anul 2030. Tara, localizata in Africa de Est este descrisa ca avand emisii de carbon foarte mici in comparatie cu alte state ale lumii, fiind la egalitate cu Singapore si Mongolia. Aceasta initiativa a fost salutata de catre militanti, care reusesc sa dea o dovada ca si tarile in curs de dezvoltare ar putea sa se dezvolte fara consum de combustibili fosili.

Intr-o prezentare tinuta catre ONU, inainte de a fi vizitati de catre presedintele Barak Obama, guvernul din Kenya a declarat ca isi va indeplini obiectivul de a-si extinde energia solara, eoliana si energia geotermala. De asemenea, Kenya isi doreste sa reimpadureasca cu 10% suprafata forestiera in dorinta de a reduce dependenta de combustibili fosili.

Mohamed Adow, un expert in clima, kenyan, a declarat ca acesta este un pas important catre viitor: “Kenya si-a prezentat angajamentul, mult mai repede decat alte state bogate, demonstrand un fel de ambitie pe care si alte state ar trebui sa le adopte.” Kenya investeste in resursele regenerabile si demonstreaza ca tarile africane nu au nevoie sa fie sclavi ai combustibililor fosili. Cu toate acestea, va avea nevoie de sprijin financiar din partea statelor dezvoltate. Exista o multime de oameni de stiinta care sustin ca acest angajament al statului Kenya este unul corect si realizabil.

Si alte state dezvoltate urmeaza exemplul Kenyei

O multime de alte state, care reprezinta 59% din emisiile totale de carbon de la nivel global, si-au depus si ele un astfel de angajament, cunoscut si ca Intended Nationally Determined Contributions.

Guvernul din Kenya estimeaza ca va avea nevoie de 40 miliarde de dolari pentru urmatorii 15 ani, iar o buna parte din aceasta suma spera sa vina din ajutorul statelor dezvoltate, cu scopul de a-si pune in aplicare pe deplin planul de atenuare a emisiilor de carbon si de adaptare climatica. Expertii sustin ca aceasta suma este una estimata, iar costul real inca urmeaza sa fie discutat.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sistemul iT 500
Diverse
1
Intrebari frecvente despre sistemul de la Salus iT500

Pentru unii dintre noi raportarea la generatiile moderne de produse si device-uri reprezinta o reala provocare. Mai ca nici nu iti vine sa faci acest pas, stiind ca trebuie sa te acomodezi cu un altfel de stil. Dar, pentru ca totul este in numele confortului tau, te vei grabi totusi …

guma mestecat
Diverse
Londra ia masuri impotriva gumei de mestecat

Chewing Gum Action Group (CGAG) s-a confruntat cu foarte multe lucruri pana in prezent. Organizatia sustine ca a aruncat guma de mestecat ce a fost aruncata pe jos pe strazile din Londra, valoarea totala a acesteia ajungand pana la 86.000 de metri patrati. A calca pe o guma de pestecat …

Securitate
Avioanele nu au dreptul sa decoleze daca nu au scrumiera la bord

Un lucru putin cam ciudat consta in faptul ca avioanele nu au dreptul de a decola daca acestea nu sunt dotate cu scrumiere la bordul avionului. Ce e si mai interesant decat atat este ca fumatul este o activitate interzisa cu desavarsire in timpul zborului. La inceputul anului 2000, acesta …

SEO made with ❤️ by E-Advertising