Subiectul constuirii de alte noi biserici in Romania este un subiect foarte larg dezbatut, atat de cunoscatori cat si de cei care nu stiu mare lucru. Exista atat raspunsuri pro cat si raspunsuri contra. Bineinteles, aceastea difera in functie de generatie. Daca intrebam generatia trecuta de varsta de 50 de ani, daca avem nevoie de biserici, acestia au sa raspunda cu ”DA”, si sunt in stare sa scoata si ceva banuti din buzunar pentru a cotiza la institutia lui Dumnezeu. In schimb, daca intrebam o generatie mai tanara acelasi lucru, acestia ar raspunde cu ”Doamne fereste!”- acestia sunt de parere ca banii acestia, care se folosesc in constructia bisericilor, ar putea foarte bine sa fie investiti in spitale sau scoli, dupa care se vede ceva.

Biserica a reprezentat intotdeauna un subiect de contradictie, si oricat ne-am impotrivi, noi, generatia mai tanara, Sfanta Biserica va avea tot timpul de castigat, chiar daca acest lucru nu ne place. Biserica nu plateste taxe si impozite, nu taie chitanta pentru cumatrii sau botezuri, si cu toate acestea, in continuare, aceasta institutie cere bani de la enoriasii naivi sau de la guvern.

Biserica se infurie si ia masuri impotriva oamenilor.

Pentru ca unii oameni au avut ”obraznicia” sa se impotriveasca asupra dorintelor bisericii acestia au fost dati in judecata de catre Mitropolia Moldovei si Bucovinei. Este vorba despre locuitorii din orasul Piatra Neamt, care s-au impotrivit in momentul care biserica si-a exprimat dorinta ca ar vrea sa construiasca o noua cladire unde se pot mantui sufletele enoriasilor. Locuitorii din zona au spus ca ar fi mai bine sa se construiasca un parc de joaca pentru copii, deoarece zona este arhiplina de biserici.

Primaria a refuzat sa indeplineasca dorinta locatarilor din zona de a construi un parc, pe motiv ca solul nu permite acest lucru. Asadar, Consiliul Local a dat acest loc Mitropoliei, pe o perioada de 49 de ani. Din pacate pentru biserica, oamenii s-au unit si au refuzat sa semneze ca ar fi de acord, iar acest lucru i-a infuriat grozav pe oamenii bisericii care i-a dat in judecata pe locanici.

Milioane de euro sunt investiti in industria ”spiritualitatii” iar cine isi doreste sa creada in Dumnezeu, sa creada pe banii lor.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *