Esti frustrat cand vezi ca acul cantarului arata mai mult decat arata luna trecuta sau cand bluza care odata venea numai bine pe talie, acum te cam strange, si incepi sa te ingrijorezi si sa te gandesti la ce ai mai facut acum de ai ajuns in situatia asta.

Daca iti pui intrebari in legatura cu asta, ar trebui sa iei in considerare faptul ca poate suferi de o dereglare hormonala sau de o deficienta legata de vitamine. Multi oameni fac alegeri de viata care li se par bune si adecvate pentru fiecare in parte, dar trupurile noaste pot respinge anumiti factori ce nu li se par in regula si de aceea se poate cauza si o crestere in greutate.

Depresia

Daca esti depresiv si iei pastile impotriva acestei stari urate, acestea din urma pot cauza luarea in greutate, deci daca esti depresiv si iei pastile pentru asta, ar trebui sa te astepti sa vezi o diferenta de greutate, de la 2 la 5 kilograme in plus. Chiar si daca nu iei ceva impotriva acestei afectiuni, depresia poate duce oricum la cresterea in greutate. Depresivii pot manca mai mult, alinandu-se in acest fel pentru a se simti mai bine, ceea ce face ca pastilele sa fie cele care ingrasa.

Medicamente gresite

Exista o lista lunga de medicamente care te ingrasa. Daca iei pilule anticonceptionale, hormoni pentru o terapie hormonala, steroizi, pastile pentru inima  si pentru tensiunea arteriala, pastile impotriva gripei, medicamente imptriva cancerului la san, tratamente pentru reumatism sau chiar si pastile impotriva migrenelor si arsurilor la stomac, poti vedea cum kilogramele in plus vor aparea.

Intestin lenes

Problemele digestive, incluzand tranzitul lenes al intestinelor, pot conta de asemenea atunci cand observi o crestere in greutate. Ideal ar fi ca dupa ce mananci, dupa o ora sau doua, tranzitul intestinal sa-si faca meseria. Pe zi, acest lucru ar trebui sa se intample odata sau de doua ori, insa daca nu se intampla chiar asa, deshidratarea, medicatia gresita sau o alimentatie gresita poate fi problema.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *