Munca Medicilor Veterinari

vaccinarea obzitate

In  prezent foarte multe persoane isi aleg animale de companie  dar trebuie sa  tina cont de cateva sarcini importante pe care trebuie sa le indeplineasca pentru a avea langa ei un animal sanatos si in acelasi timp frumos.

   In primul rand persoanele care isi cumpara animale de companie, trebuie sa fie responsabile, deoarece  acestea necesita mai multe ingrijiri speciale. De exemplu cele mai populare animale de companie sunt cainii si pisicile dar si papagalii, hamsterii sau iepurii, acum depinde de preferintele fiecaruia. Pentru inceput cainii, la fel ca si oamenii se pot imbolnavi si au nevoie de consultatia  unui medic veterinar cel putin o data la doua luni. Majoritatea prietenilor mei care au caini merg regulat la cabinet veterinar suceava pentru tratament in functie de afectiunea de care sufera patrupedul.

   De obicei cainii sufera de mai multe afectiuni printre care: capuse, diaree, intoxicatie cu nicotina. De obicei cele mai prezente afectiuni sunt capusele, deoarece se iau din natura, mai exact din iarba inalta si sunt cele mai periculoase, pentru ca pot transmite boli cum ar fi anemia sau paralizia. Diareea poate fi intalnita de obicei la caini nou-nascuti ca simptom intr-un numar foarte mare de boli si este recomandat sa ne prezentam imediat la medicul  veterinar pentru tratare.

   Personal prefer pisicile deoarece sunt mult mai curate si mult mai simpatice atunci cand sunt mici. Spre deosebire de caine care se spune ca este cel mai bun prieten al omului, dezmint aceasta afirmatie spunand ca si pisica poate fi cea mai buna prietena. Afectiunile de care pot suferi pisicile sunt la fel de multe cum ar fi: leucemia, ghemotoacele de blana sau boli specifice pisicilor.Ghemoatecele de blana sunt cosmarul oricarei pisici, deoarece provoaca lipsa poftei de mancare si sunt specifice pisicilor adulte.

Ei bine nu trebuie sa ne facem griji de toate aceste afectiuni intalnite la animalele de companie, deoarece ne putem baza pe ajutorul medicilor veterinari. Desi din pacate sunt putini medici veterinari aflati in tara, deoarece multi fug de acest job, din pricina salarilor foarte mici. Majoritatea nu realizeaza ca salvarea unui animal de companie, este la fel de importanta ca si salvarea unui om, pentru ca si ele au un suflet la fel ca celelalte fiinte vii. Personal respect foarte mult persoanele care isi aleg acest job,  deoarece ofera un ajutor important animalelor si se dedica tot timpul medicinii veterinare din pasiune si dragoste pentru aceste fiinte. Pentru medicii veterinari este o lume magica in care descopera lucruri noi tot timpul si au parte de diferite provocari pe care le duc la bun sfarsit cu succes.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diverse
1
Inchierea auto direct din aeroport, bucuria turistilor

Serviciile pe care firmele de rent a car le pune astazi la dispozitia publicului se intrec prin oferte dintre cele mai interesante. Cu siguranta au castigat atentia deplina a turistilor cele cu preluare direct din aeroport. Sa cobori din avion si sa te astepte masina dorita la iesire nu e …

Diverse
Principalele caracteristici ale motoarelor monofazate si a celor trifazate

Pana a ajunge sa vorbim despre ce am precizat in titlu trebuie sa iti spun ce inseamna mai exact motor trifazat si motor monofazat. Motorul electric cu inductie trifazata sau motorul electric asincron trifazate este cel mai folosit atunci cand este nevoie de actionari electrice de puteri medii si mari. …

sistemul iT 500
Diverse
Intrebari frecvente despre sistemul de la Salus iT500

Pentru unii dintre noi raportarea la generatiile moderne de produse si device-uri reprezinta o reala provocare. Mai ca nici nu iti vine sa faci acest pas, stiind ca trebuie sa te acomodezi cu un altfel de stil. Dar, pentru ca totul este in numele confortului tau, te vei grabi totusi …

SEO made with ❤️ by E-Advertising