Munca si beneficii la tara

Se pare ca vine toamna in loc sa fie plina vara, pentru ca de doua zile cam tot ploua mai mereu. Sunt de parere ca acesta chimbare de vreme se datoreaza climei, se pare ca s-a dat de tot peste cap sistemul climatic la noi in Romania. Foarte multi oameni se gandeau sa isi contruiasca o casa, dar se pare ca plouaia ii cam incurca, am vazut ca desi ploua marunt si cu galeata ei tot contruiesc.

Eu nu sunt de acord cu munca pe conditii nefavorabile, dar trebuie sa facem toti sacrificii, asa ca si eu ma gandesc sa ma apuc de casa batraneasca de la tara. Cred ca are mai mult de patru ani de cand am demolat-o cu totul, pentru ca era batrana si deja picase mai mult de jumatate din ea. Primul lucrur care a pica a fost acoperisul, o parte din el, asa ca am reusit sa salvez trei sferturi din tigle. Can noi ne-am apucat de ea era o caldura insuportabila afara, noroc ca unchiul meu a pus la toate fantanile hidrofoare pentru a ii usura munca si pentru a isi uda cu foarte mare usurinta gadinile si solarele. Asa nu mai era nevoie sa ne deplasam sa luam apa de baut, avea furtune in fiecare loc din curte trase.

Alti merg la tara sa se relaxaze dar putini stiu cat este de munca, de exemplu unchiul meu detine opt solare foarte mari, si munceste decat el cu sotia lui la ele, cateodata mai anagajeaza alti oameni sa ii ajute cand nu fac fata dar si beneficiile la sfarsit de sezon sunt pe masura. Ei nu fac export cu legumele, singuri pun toata marfa ins aci si merg cu ele in oras la piata si stau si le vand, si datorita faptului ca toate sunt naturale si fara nici un pic de chimicale se vand foarte repede, nu cum sunt celelalte din marketing pline de agenti chimicali si toate prostiile. Pot spune ca viata de la tara e minunata, fara zgomote infernale, aer prospat si curat in fiecare zii, dar daca vrei sa ai tot ce ceea ce vrei , trebuie sa pui osul la treaba si sa muncesti pentru a avea cel putin strictul necesar si o viata cat mai frumoasa.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *