Nu dormi mai mult de opt ore pe noapte

Stil De Viata

Noi cercetari arata ca un somn mai lung de opt ore poate avea legatura cu o rata de mortalitate mult mai mare. Potrivit cercetatorilor de la Universitatea Warnick, Franco Cappuccio- profesor si epidemolog, a ajuns la aceasta concluzie dupa ce a examinat anumite situatii care s-au petrecut in ultimii 10 ani. Datele contineau detalii privind viata de somn a mai mult de un milion de oameni.

Faptul ca unii dintre noi dorm mai mult de opt ore pe noapte poate avea acelasi efect negativ ca si consumul excesiv de alcool. Asadar, pentru acest studiu, profesorul a separat participantii in trei grupuri de oameni: primul grup era format din oameni care dorm sase ore pe noapte, al doilea- cei care dorm intre sase si opt ore iar cel de-al treilea grup era format din oameni care depasesc opt ore de somn. Din momentul in care profesorul a inceput studiul, acesta a analizat cati oameni din fiecare grup au murit. Rata mortalitatii primului grup a fost cu 12% mai mare decat cea inregistrata la cel de-al doilea grup. Insa cei mai predispusi unei morti premature au fost cei din al treilea grup, inregistrand o rata a mortalitatii cu un procent de 30% mai mare decat cel intalnit la al doilea grup.

Nu este clar de ce membrii celui de-al treilea grup au o rata mai mare a mortalitatii, insa profesorul sustine ca unul din motivele care stau la baza acestui lucru este somnul peste opt ore, care poate cauza o serie de afectiuni. Moartea acestora nu a fost cauzata din cauza somnului, ci din cauza conditiilor acestuia.

Ce zic alte studii?

Cu toate acestea, profesorul Shawn Youngstedt de la Arizona State university, crede ca prea multe ore de somn contribuie la aparitia unor afectiuni pentru sanatate. Pentru studiul sau, acesta a rugat 14 adulti tineri sa doarma mai mult cu doua ore decat o fac in mod normal. Acesta a declarat ca aceasta schimbare a determinat aparitia unei stari depresive in cazul participantilor, dar si probleme si dureri de spate.

Acest lucru i-a permis sa creada ca cele doua ore in plus de somn, i-a determinat pe participanti sa fie mai putin activi, fiind mult mai predispusi si in fata unor probleme de inima.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

torticolis
Diverse
Despre torticolis si influenta sa in sanatatea dumneavoastra

In mod definitoriu ati auzit pana in prezent macar o data denumirea de torticolis, insa e destul de mare probabilitatea sa nu fi acordat suficienta importanta la acel moment. Acest termen reprezinta, de fapt, o afectiune cunoscuta in popor si ca “gatul stramb”, fiind una dintre cele mai des intalnite tulburari …

e-ring
Diverse
Inelul de logodna – Pecetluitorul unei relatii

Semnificatia unui inel de logodna a capatat diverse simboluri de-a lungul anilor, insa de fiecare data, aceste simboluri ajungeau la un punct comun, si anume dragostea care leaga doi oameni cu acest inel. Aparent unor cercetari, inelul de logodna dateaza inca de pe vremea in care egiptenii convietuiau pe pamant, …

Sanatate
Femeile care castiga mai putin decat barbatii sunt mai predispuse la depresie

Femeile au mai multe sanse de a fi diagnosticate cu depresie si anxietate comparativ cu barbatii, iar oamenii de stiinta sustin ca acest lucru ar putea sa se datoreze diferentei de remunerare dintre sexe. Cercetatorii au descoperit ca, in general, femeile care au un salariu mai mic decat barbatii si …

SEO made with ❤️ by E-Advertising