Stau si privesc la oameni simpli de la tara cum isi duc traiul linistit dar din ce in ce mai greu. Imi aduc si eu aminte in trecut cand imi vizitam rudele si ii vedeam cum plecau dimineata la prima ora cum rasarea sorele, sa isi muncesca pamanturile. Pentru cei de la tara e foarte grea acesta munca pentru ca nu toti au utilajele necesare care sa le usureze munca. Ai mei de la tara, din partea tatalui meu sunt nistre batrani modesti care au foarte multe pamanturi de cultivat dar nu pot face asta singuri. Nu au nici un sprijin si in doar patru persoane nu poti munci atatea pogoane de pamant fara utilaje. Din fericire au ceva venituri mai mari ceea ce le permite sa angajeze oameni care sa ii ajute cat de cat.

In trecut multi le-au sugerat sa isi faca sere pentru a cultiva fel si fel de legume. Au o curte destul de mare si pe langa asta un pamant destul de mare in spatele acesteia. Dupa cateva calcule am ajuns la concluzia ca isi pot construii patru sere foarte usor dar asta implica un efort foarte mare. Tot asa m-au batut la cap multa vreme sa le dau solutii despre o afacere la tara dar nu am stiut nici eu ce sa le zic asa ca am cautut si dupa un click am gasit suportul necesar la firma CILV. Este singura firma din tara care te ajuta la orice ai nevoie. Am decis alaturi de familia mea sa ii punem cat de cat pe picioare cu serele. Ne-am documentat foarte mult si am reusit sa le sapam si doua fantani pentru alimentarea serelor cu apa. Toate serele in general trebuie udate de doua ori pe zi daca nu si de trei ori in functie de vremea de afara si trebuie descoperite mai ales pe timp de vara pentru ca se face o caldurain ele si le inabuseste. Nu este o munca fizica foarte mare si pe langa toate astea numai trebuie sa se deplaseze cativa kilometric pentru a ajunge la pamanturile pe care cultivau porumb si grau.

In acest fel reusesc sa aiba legume proaspete si daca doresc pot merge la piata si sa catige foarte multi bani din ele. In felul acesta isi pot continua munca si anul viitor ca dupa un an de zile folia de pe sere numai este buna, aceasta se coace de la soare.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *