O firma sau agentie de PR care isi merita numele si reputatia va crea intotdeauna numai publicitate favorabila si va pune intr-o lumina pozitiva clientul pe care il are, un brand, o companie, un produs, un serviciu sau mai multe, un ONG etc. ; va difuza in mass-media numai informatii de calitate, structurate cat mai bine, pe intelesul tuturor- printre altele cu ajutorul unui comunicatul de presa.

Comunicatul de presa este un instrument prin care companii, asociatii, institutii, organizatii, VIP-uri etc pot comunica si deci transmite informatii catre mass-media de pretutindeni. Mass-media, adica presa scrisa si presa audio-vizuala, online sau tiparita este intermediarul dintre aceste entitati- companii, produse si celebritati- si, respectiv, publicul consumator. Un comunicat de presa poate ajunge sa fie vizibil inclusiv direct pe site-urile organizatiilor repective.

Asadar, comunicatul de presa este redactat de catre PR-isti si contine informatii descre un produs sau compaie, un eveniment, o lansare, o declaratie, lamuriri etc.

Comunicatul de informare, conform cu denumirea sa, are rolul de a informa in legatura cu subiecte diferite: rezultate financiare, studii de piata, lansarea unui nou produs, rebranduiri, angajari etc

Comunicatul de eveniment este folosit pentru a se obtine o acoperire media mare pentru un eveniment: acesta invita jurnalisti la un anumit eveniment si cuprinde multe informatii numai bune de preluat de catre acestia pentru crearea de stiri.

Comunicatul tip anunt este folosit pentru a informa publicul despre schimbari de locatii, deschideri de fabrici, angajari etc

Comunicatul tip raspuns consta in exprimarea atitudinii companiei sau organizatiei fata de o stire publicata anterior sau fata de o problema si poate fi de mai multe forme: de contestare a unei stiri care denigreaza compania, de clarificare, de rectificare etc.

Oricare din acestea vor fi unelte eficiente pentru specialistii PR.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *