Atunci cand vine vacanta sau sarbatorile avem de luat o decizie grea.Unde sa ne petrecem acest timp liber?Mai sunt 3 zile pana la Sfintele Pasti si haideti sa vorbim unde a-ti vrea sa petreceti Pastele.A-ti vazut cu toti vremea de afara si codul galben de ploi dar si de ninsori.
Daca nu am avut zapada de Craciun avem de Pasti.Nimic rau in asta,deci nu ar fi o idee rea o cazare la munte unde peisajul este superb,si sunteti doritori sa va petreceti Pastele intr-un mediu natural si totodata departe de agitatia din oras.Dar acum sa raspundem cum trebuie la intrebare.La mare sau la munte?Eu zic ca amandoua,deoarece iti redau sanatatea.
Marea regenereaza. Soarele este esențial pentru sănătatea întregului organism. Deși expunerea la soare trebuie evident făcută cu moderație și protecție corespunzătoare, specialiștii avertizează că teama de cancer a dus la o frică a multor persoane față de orice rază de soare. Dimpotrivă, avem nevoie de soare pentru a ne menține sănătoși, a grăbi vindecarea a numeroase afecțiuni și a ne bucura de energie și sănătate psiho-emoțională. Aerosolii. Sunt particule foarte mici de apă marină bogată în sare, iod și alte minerale, pe care vântul le împrăștie în aer. Aerosolii au efecte benefice substanțiale pentru piele și sistemul respirator. Inhalarea acestora ajută la eliberarea depozitelor de mucus din căile respiratorii, ceea ce îmbunătățește respirația și ameliorează majoritatea afecțiunilor respiratorii, stimulând totodată și imunitatea sistemului respirator.De asemenea, aerul mării e încărcat cu ioni care îmbunătățesc absorbția oxigenului, pot mări nivelul de serotonină și ne dau astfel mai multă energie în timpul zilei, iar noaptea un somn mai odihnitor. Relaxare profundă. Sunetul valurilor este unul din cele mai cunoscute fundaluri sonore pentru relaxare profundă și meditație, fiind folosite în terapiile împotriva depresiei sau a insomniei. Bucurați-vă de sunetul mării dimineața sau seara, când e mai liniște și vă puteți relaxa pe plajă.
Muntele slăbește. În secolul XIX erau foarte la modă sejururile la munte, în special la altitudini mai mari. Se știa că acest mediu este foarte benefic pentru persoanele cu afecțiuni respiratorii și tuberculoză. Astăzi cercetările și experimentele au confirmat ceea ce înțelepciunea populară știa de mult timp: muntele este o oază de sănătate pentru corp și minte. Aerosolii montani. Pădurile de conifere creează cel mai sănătos mediu montan. Aceasta datorită faptului că aerul este încărcat de uleiuri eliberate de acești copaci, sub acțiunea soarelui, fiind totodată un aer puternic ionizat și mult mai curat decât cel din orașe. Efectul benefic pentru sistemul respirator, dar și pentru refacerea echilibrului psiho-emoțional sunt indiscutabile, așa că profitați de drumuri la munte oricând aveți posibilitatea!