Oameni si principiile lor

Un job in ziua de azi poate fi foarte greu de gasit avand in vedere firmele si fabricile din ce in ce mai putine. Majoritatea joburilor disponibile le gasesti pe la baruri si restaurant ca ospatar sau bucatar si pe la spalatoriile auto. An intalnit pana in prezent fel si fel de oameni carora nu prea le place munca sau pur si simplu au bani dar nu vor sa muncesca. Am incercat sa ii inteleg dar tot degeaba nu am reusit.

In trecut multi dintre baietii de la bloc se tot plangeau ca nu gasesc nici unde locuri de munca. Eu am cateva relatii prin oras pe la spalatorii auto si asa ca le-am sugerat sa incerce acolo. Nu este un job greu, practic doar speli masini si trebuie sa fii atent la detalii. Langa mine exista o spalatorie unde patroni sunt si prieteni foarte buni cu mine. De cateva zile au ramas fara angajati in sensul ca nu mai au nici un baiat sa spele masinile, practic sa faca exteriorul la ele. Un anunt pe internet este foarte important asa ca l-a publicat si in cateva minute au si primit apeluri telefonice. Asta da dovada ca exista oameni care isi doresc sa muncesca si stau pe internet zilnic sa caute anunturi cu fel si fel de joburi. Cel mai important lucru inainte de a gasi un job este formare profesionala care te ajuta foarte mult sa iti gasesti o cariera in viata si sa faci ceea ce iti doresti.

La spalatorie au venit fel si fel de baieti dar cam toti nu aveau experinta deloc. Nu au tinut niciodata lancea de la pompa de spalat in mana asa ca patroni au apelat la mine sa ii invat decat de cat bazele acestei meseri. Pentru mine e deajuns o ora sa stau pe langa ei si sa ii vad ca sa imi dau seama daca sunt facuti pentru asa ceva sau nu. Mai sus spuneam ca nu inteleg oameni pentru ca veneau o zi, spuneau ca vor sa invete si sa muncesca dar numai veneau a doua zi. Patroni sunt genul de oameni care nu au treaba cu nimeni, sincer nici nu prea stau pe la spalatorie asa ca angajatii sunt liberi sa faca tot ceea ce vor. Pana si ieri a venit un baiat tot la fel sa il invat dar dupa cateva ore dupa ce a stat si a privit a zis ca este foarte usor si poate sa o faca oricine. A plecat pana la magazine sa iti cumpere tigari si tigari s-a facut… Nu a mai venit inapoi. Asta da dovada ca acesti fel de oameni nu au nevoie de bani si cand stau si ma gandesc ca alti ar face orice pentru a obtine ceva bani pentru a isi intretine familia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *