Pescuitul – un sport interesant

Stil De Viata

Nu sunt pescar dar imi place foarte mult sa aud genul povestilor pescaresti. Am prieteni carora le place pescuitul foarte mult, si de multe ori cand ma intalnesc cu ei, fiecare isi spune povestea lui si peripetiile intamplate la pescuit. Fiecare pescar se lauda cu uneltele ce le detine si scule pescuit care mai de care.

Pentru ei, pescuitul e cel mai frumos loc de relaxare si o modalitate de a scapa de ganduri si de stress. Ei planifica cu doua sau trei zile inainte, locul unde vor merge, si aduna informati unde strage cel mai bine. Exista foarte multe balti de pescuit si locuri la noi dar cele mai imprevizibile sunt cele private. Eu ca incepator mi se pare foarte dificil iar toate betele de pescuit mi se par identice, dar nu este asa, fiecare lanseta este cu un anumit scop. In general alegerea unui lansete se face pe doua principi: primul este actiunea si rapiditatea lansetei, iar al doi-lea este puterea.

In general, daca vrei sa prinzi pesti foarte mari, ai nevoie de o lanseta cu actiune rapida, iar daca vrei sa prinzi pesti medii sau mici poti alege pentru celelalte trei variante. Cam in toate cazuri, nu vei gasi notatiile cu A, B, C si D pe lansete, vei gasi cifre de la 1 la 5.
In ceea ce priveste puterea, sa alegi o lanseta este mult mai dificila. Puterea este data de masa maxima a plumbului, inmultita cu zece. Trebuie sa ai grija cum alegi plumbul, pentru ca daca este prea usor pentru lanseta, nu o vei lansa cum trebuie in apa, , daca alegi un plumb foarte greu, acesta poate duce la ruperea lansetei sau la ruperea firului de nailon.
Tot pe baza puterii se alege si firul care corespunde fiecarei lansete. Rezistenta firului trebuie sa fie de sapte ori puterea vergii. Trebuie sa mai stim ca in momentul in care iti alegi lanseta trebuie sa tinem cont si de lungimea acesteia, deoarece determina capacitatea de a absorbi socul pe care il provoaca eventualii pesti mari si foarte mari. Daca pescuiesti pesti mari, este recomandat sa achizitionam o lanseta foarte lunga, care sa aiba cel putin 2.7 metri si un maner cat mai lung.
Daca respectam aceste regulile de baza de mai sus, potem pescui fara probleme si fara riscuri, avand satisfactii foarte mari.

Din spuse si auzite Romania este o zona foarte bogata in peste de diverse forme marimi si care face parte din diverse specii. Exista specii de talie mica si specii de talie mare, care se spune pot atinge pana la 200 de kilograme. Cateva specii de peste care pot fii prinse pe teritoriul Romaniei sunt: somnul , stiuca, crapul. Mai exista numeroase specii foarte interesante care se gasesc in Romania, cum ar fi carasul, bibanul, patravul, salaul.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

torticolis
Diverse
Despre torticolis si influenta sa in sanatatea dumneavoastra

In mod definitoriu ati auzit pana in prezent macar o data denumirea de torticolis, insa e destul de mare probabilitatea sa nu fi acordat suficienta importanta la acel moment. Acest termen reprezinta, de fapt, o afectiune cunoscuta in popor si ca “gatul stramb”, fiind una dintre cele mai des intalnite tulburari …

e-ring
Diverse
Inelul de logodna – Pecetluitorul unei relatii

Semnificatia unui inel de logodna a capatat diverse simboluri de-a lungul anilor, insa de fiecare data, aceste simboluri ajungeau la un punct comun, si anume dragostea care leaga doi oameni cu acest inel. Aparent unor cercetari, inelul de logodna dateaza inca de pe vremea in care egiptenii convietuiau pe pamant, …

Sanatate
Femeile care castiga mai putin decat barbatii sunt mai predispuse la depresie

Femeile au mai multe sanse de a fi diagnosticate cu depresie si anxietate comparativ cu barbatii, iar oamenii de stiinta sustin ca acest lucru ar putea sa se datoreze diferentei de remunerare dintre sexe. Cercetatorii au descoperit ca, in general, femeile care au un salariu mai mic decat barbatii si …

SEO made with ❤️ by E-Advertising