Ceea ce facem, modul in care ne manifestam ne dezvaluie aspecte despre propria persoana. Daca unii prefera alimentele picante este de la sine inteles ca la un moment dat ceea ce tine de stomac, sistemul digestiv va fi afectat. Insa stiai ca pana si modul in care dormi poate sa dezvaluie aspecte despre starea ta de sanatate? Cercetatorii spun ca o persoana isi petrece o treime din viata dormind si ca 95% din oameni dorm in aceeasi pozitie de-a lungul noptii. Cum poate asta sa afecteze?

Pozitia somnului vorbeste despre bolile la care esti predispus

Daca esti tipul de persoana care doarme pe o parte ai un avantaj insa si un dezavantaj. Partea buna este pentru reducerea refluxului de acizi, cei care au probleme cu refluxul gastrointestinal cunoscand situatia. Insa in acelasi asta inseamna sa capeti riduri caci fata se va strivi de perna si in mod repetat le va adanci.

Daca esti tipul de persoana care doarme pe spate avantajul este ca greutatea corpului se distribuie in mod egal. Spre exemplu cei care au probleme de articulatii si dureri vor gasi in aceasta pozitie de somn o usurare. Insa partea mai putin benefica este ca tesuturile din organism sunt neoxigenate si de aici o lunga lista de probleme si mai cu seama pentru cei cu probleme de greutate va exista o presiune la nivelul gatului.

Pentru cei care au un obicei in a dormi pe burta de asemenea sunt parti bune si mai putin bune. Daca sforaitul este o problema aceasta pozitie aduce un plus insa si incordare caci maxilarul este pozitionat mai in fata decat normal iar in ceea ce priveste pozitia gatului acesta va simti o incordare si nevoia de a se roti pe o parte sau alta. In final asta nu mai este relaxare.

Iar pentru cei care obisnuiesc sa doarma ca fetusul sau in mod popular numit dormitul caun strut caci capul se inclina spre interior partea buna este ca se actioneaza asupra coloanei care de-a lungul zilei se taseaza.

 

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *