Predarea lecţiilor de viaţă în cadrul orelor de engleză

Stiri

Se spune că poveştile din clasa de elevi pot fi un lucru extrem de dificil mai ales atunci când sunt transpuse în piese scurte de literatură care par a spune mai multe despre viaţă decât se poate învaţă dintr-o carte de specialitate. O ora de discuţie cu copii poate prinde bine atunci când ea se realizaează conform metodologiei didactice şi mai ales dacă se povesteşte în cele mai placute moduri în care elevii pot obţine informaţii reale şi concrete, care să îi ajute în demersul didactic.

Oferirea de exemple constituie o modalitate de a ajuta procesul didactic prin înşiruirea de cuvinte într-o ordine cronologică, care să ofere cele mai multe beneficii ale unei relaţii corecte, bazate pe un management al clasei eficient, în măsura în care se respectă şi principiile didactice.

            Familiarizare cu principiile didactice

Cele mai multe principii didactice se referă la: însuşirea conştientă şi activă a cunoştinţelor, la intuiţie, la accesibilitate şi individualizarea învăţării, la legarea teoriei cu practica, la însuşirea temeinică a cunoştinţelor, a deprinderilor şi priceperilor, precum şi la sistematizarea şi continuitatea în învăţare.

Atunci când şcoala optează şi pentru ore de limba engleză, mai ales la o clasă bilingvă sau intensivă, aceasta urmăreşte în primă fază participarea conştientă a elevului la actul învăţării, şi anume, înţelegerea cât mai clară şi mai profundă a materialului de învăţat. De altfel, se urmăreşte ca elevul să participe activ, voluntar şi personal la unele din cele mai multe activităţi didactice, precum ascultare, scriere, dezbatere, experimentare, rezolvare de probleme şi în cele din urmă la crearea de situăţii optime învăţării.

O şcoală în limba engleză este mult mai benefică pentru orice părinte, dar şi pentru orice elev şi în cele din urmă pentru orice profesor. Din prisma părintelui o astfel de şcoală oferă posibilitatea de a fi în temă cu ceea ce se învaţă peste ocean, de a se pune la punct cu domeniile cele mai noi în materie de învăţământ sau de a învaţă la rândul său ceea ce copilul învaţă.

            Avantajele unei şcoli cu predare în limba engleză

Pentru elevul care frecventează o şcoală cu predare în limba engleză este cel mai avantajos, în primul rând pentru că învaţă o limba la perfecţie de care va avea nevoie toată viaţă, va învaţa să adopte o altă mentalitate, va putea lucra la conturarea unei imagini mai bune asupra învăţământului particular, precum şi la deţinerea unui limbaj şi vocabular mai accesibil. Acest copil nu se va teme niciodată că nu va înţelege ce se discută într-o sală de clasă, va şti cu siguranţă să scrie şi să vorbească precum un englez nativ şi va şti să îşi pună în valoare abilităţile studiate. De asemenea, va şti care va fi meseria de viitor pentru care poate opta, fiind cel mai bun în domeniul său. Poate că atunci când este mic nu înţelege ritmul limbii engleze, dar cu siguranţă cu trecerea timpului va observa cât de benefică a fost alegerea părinţilor.

Mergând pe individualitate, aceasta presupune ca elevii să se identifice în funcţie de particularităţile lor fizice şi psihice, mai ales prin diferenţierea sarcinilor didactice în cadrul lecţiilor de limba engleză. Crearea condiţiilor optime pentru elevi trebuie să îndeplinească scopul, şi anume, dezvoltarea unui ritm propriu de învăţare şi ascultare, care să activeze la rândul său principiul real al valorificării cunoştinţelor elevului.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sistemul iT 500
Diverse
Intrebari frecvente despre sistemul de la Salus iT500

Pentru unii dintre noi raportarea la generatiile moderne de produse si device-uri reprezinta o reala provocare. Mai ca nici nu iti vine sa faci acest pas, stiind ca trebuie sa te acomodezi cu un altfel de stil. Dar, pentru ca totul este in numele confortului tau, te vei grabi totusi …

guma mestecat
Diverse
Londra ia masuri impotriva gumei de mestecat

Chewing Gum Action Group (CGAG) s-a confruntat cu foarte multe lucruri pana in prezent. Organizatia sustine ca a aruncat guma de mestecat ce a fost aruncata pe jos pe strazile din Londra, valoarea totala a acesteia ajungand pana la 86.000 de metri patrati. A calca pe o guma de pestecat …

Securitate
Avioanele nu au dreptul sa decoleze daca nu au scrumiera la bord

Un lucru putin cam ciudat consta in faptul ca avioanele nu au dreptul de a decola daca acestea nu sunt dotate cu scrumiere la bordul avionului. Ce e si mai interesant decat atat este ca fumatul este o activitate interzisa cu desavarsire in timpul zborului. La inceputul anului 2000, acesta …

SEO made with ❤️ by E-Advertising