Principalele caracteristici ale motoarelor monofazate si a celor trifazate

Diverse

Pana a ajunge sa vorbim despre ce am precizat in titlu trebuie sa iti spun ce inseamna mai exact motor trifazat si motor monofazat. Motorul electric cu inductie trifazata sau motorul electric asincron trifazate este cel mai folosit atunci cand este nevoie de actionari electrice de puteri medii si mari. Motorul electric de inductie monofazat este cel folosit in aplicatiile casnice unde sistemul trifazat de tensiuni nu este accesibil.

Singura problema a motorului electric monofazat tine de obtinerea campului magnetic invartitor atunci cand motorul porneste – nu poate realiza acest lucru singur. In cele ce urmeaza iti voi detalia principalele caracteristici ale ambelor tipuri de motoare + avantaje si dezavantaje.

Motoarele electrice cu inductie trifazata

Se poate spune ca au un randament mai ridicat comparativ cu cele monofazate – sunt mai fiabile, mai eficiente si pot fi folosite in regim industrial. Pretul lor de achizitie si dimensiunile sunt comparativ mai scazute. Ele nu au nevoie de dispozitive ajutatoare pentru a putea fi puse in functiune. Le poti monta in orice instalatie la care vrei sa detii controlul turatiilor.

Motoarele electrice cu inductie monofazata

Aceste motoare electrice sunt mai complexe decat cele trifazate, deci si mai scumpe. Despre volumul si greutatea lor se poate spune ca sunt direct proportionale cu pretul. Consumul este unul mai mare, invers proportional cu randamentul.

Poti controla turatia motoarelor monofazate daca folosesti variatoare de turatie – nu poti folosi convertizoare de frecventa pentru control ca in alte cazuri. Aceste variatoare sunt mai performante  si se pot utiliza in regimuri usoare de functionare, pentru aplicatii ce nu au nevoie de o putere mare pentru a functiona.

Pentru a evita supraincalzirea fazei auxiliare, nu lasa niciodata motoarele electrice sa functioneze cu sarcina redusa considerabil sub cea normala sau prea mult timp in gol. Acest lucru trebuie avut in vedere in cazul oricarui tip de motor electric monofazat, fara a tine cont de producator.

Caracteristicile celor de la Bmes

Daca ai nevoie de unul dintre aceste motoare electrice, arunca o privire pe bmes.ro. Acolo iti sunt puse la dispozitie diferite modele care pot fi modificate dupa preferinte, la cerere.

Cele trifazate din stoc, de exemplu, au o tensiune de 400V in conexiunile de tip stea sau triunghi pentru pornirea directa sau pentru pornirea stea/triunghi. Acestea au temistori PTC in bobinaj, incepand cu 11 kW. Sunt perfecte pentru aplicatii grele ce necesita o functionare continua sau cu mai multe opriri pe ora. Le recomanda si faptul ca functioneaza perfect chiar si in zonele cu umiditate ridicata sau cu praf.

Motoarele electrice monofazate au protectie anti-praf si umiditate IP54 si IP55. Clasa de izolatie F si condensatorul permantent in interiorul unei cutii cu borne din plastic fac parte tot din caracteristicile standard ale acestor motoare. Le poti adauga diferite caracteristici optionale: turatii de 1000rpm, puteri peste 3 kW, cuplu de pornire ridicat 1.5.

Daca ai nevoie de alte detalii definitorii ale acestor motoare, nu ezita sa accesezi bmes.ro. Acolo vei descoperi si alte tipuri de motoare electrice de care ai nevoie dar si numeroase piese de schimb.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diverse
1
Inchierea auto direct din aeroport, bucuria turistilor

Serviciile pe care firmele de rent a car le pune astazi la dispozitia publicului se intrec prin oferte dintre cele mai interesante. Cu siguranta au castigat atentia deplina a turistilor cele cu preluare direct din aeroport. Sa cobori din avion si sa te astepte masina dorita la iesire nu e …

sistemul iT 500
Diverse
Intrebari frecvente despre sistemul de la Salus iT500

Pentru unii dintre noi raportarea la generatiile moderne de produse si device-uri reprezinta o reala provocare. Mai ca nici nu iti vine sa faci acest pas, stiind ca trebuie sa te acomodezi cu un altfel de stil. Dar, pentru ca totul este in numele confortului tau, te vei grabi totusi …

sticle pentru nunta
Diverse
Idei practice pentru o nunta de neuitat

Cine oare nu viseaza sa aiba o nunta ca in povesti? Vorbim despre ceea ce se presupune a fi cea mai fericita zi din viata noastra. Cu siguranta fiecare cauta sa o organizeze in asa fel incat totul sa iasa asa cum planuieste. De cele mai multe ori, insa este …

SEO made with ❤️ by E-Advertising