Renovare in cartier

Suntem in 2014 si blocurile din oras arata ca de dupa razboi. In trecut se stabilise ca la fiecare scara, fiecare vecin sa puna o anumita suma de bani pentru renovarea blovului, mai exact renovarea scari de bloz si izolarea blocului. Tipic romanului, nu da cativa lei si prefera sa stea cu o scara imputita si un blog la care iti cade tencuiala in cap. Asemenea discutii au mai fost cand s-a deci sa se faca acoperisul la bloc, tot asa anumiti zgarciti sareau cu gura mare ca ei nu au nevoie de acoperisi ca ei stau la etajul 2 sau la etajul unu. Cu asemenea vecini cine mai are nevoie de oameni zgarciti, ei se incadreaza perfect in acesta categorie.

Dupa un timp indelungat, cand au vazut ca nu se mai suparta nici ei in scara blocului si mirosul ce iesea de la subsolul blocului, au deci ca sunt pregatiti sa contribuie financiar la renovarea totala, bineinteles nu cat trebuia dar asta este nu s-au facut mofturi. Tot planua fost decis ca se se curete subsolul blocului, zugravirea scrii de bloc si facerea acoperisului. Odata cu asta s-a decis sa se schi,be si anumite conducte la subsol si asa sa deci sa se cumpere toate materialele de pe www.e-izolatii.ro pentru ca suntpreturi accesibile si s-a facut discount foarte mare. Totul decurgea perfect pana la pasul cand trebuia curata subsolul, nimeni nu vroia sa intre datorita mirosului si mizeriei, asa ca s-a decis sa anagajam o firma profesionista de curatenie. Totul e bine, domni au venit si au terminat treba in cateva ore. La fel, locatarii blocului au decis sa faca si cu acoperisul blocului si cu izolarea blocului in exterior. Inainte de asta ei s-au interesat sa gasesca pe cineva care sa faca o treaba cum trebuie, pentru ca au mai fost cazuri la alte blocuri in care au dat bice si au facut treaba de mantuiala si la prima furtuna care a venit a zburat tot acoperisul distrugand numeroase masini din fata blocului. Si domni au rezolvat toata treaba cum se cuvine, partea cea rea este ca a trebuit sa stam cu jaluzelele trase sa nu se vada in apartament, in timp ce izolau blocul. Nu prea puteai sa ai intimitate cu persoana draga.

In final a mai ramas doar zugravirea scarii de bloc, dar pentru ca numai erau bani s-a decis ca 2 locatari sa faca acesta munca si administratorul de la asociatie a deci ca pentru munca lor sa le scada de la factura de apa rece si apa calda. Un gest foarte frumos dupa parerea mea, si asa a facut cu toti care si-au zugravit scara de bloc.

Eu sunt de parere ca asa cum este unita o echipa de fotbal, asa trebuie sa fie uniti si vecini de bloc, pentru a rezolva impreuna orice problema aparuta la locul si zona in care stau, si nu sa stea cu iarba de un metru in fata blocului cum vad zilnic sau cu gunoaiele in casa scari cum am vazut zilele trecute pentru ca le este lene sa merga sa atunce la pubela gunoiul.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *