Majoritatea considera ca pliantele sunt doar niste harti cu informatii inutile dar adevarul este altul. Rolul pliantelor este unul important. Pentru inceput prima impresia conteaza si de aceea aspectele pliantelor sunt oferite de acel format pliante care ne fura ochii si ne face sa ne uitam peste continut. Aspectul unui pliant este important deoarece in ziua de azi oamenii trebuie sa fie atrasi mai intai de exterior, ca apoi sa poata vedea interiotul. Vorba aceea : Nu judeca o carte dupa coperta!  dar se pare ca majoritatea fac acest lucru.

In primul rand pliantele ne ofera posibilitatea de a vedea noutatile,ofertele cele mai noi pe care o anumita firma le detine. Aceste pliante se numesc pliante publicitare si sunt cele mai folosite in tara noastra. Cea mai mare pondere in randul pliantelor o au cele care vin din partea companiilor de retail,companiile bazate pe distributia brosurilor , fiind sic el mai eficient canal de promovare.Costurile sunt reduse in comporatie cu promovarea media si permite analizarea publicului.In prezent doar 40% din populatia tarii beneficiaza de primirea pliantelor in cutia postala,ceea ce inseamna ca exista un potential mare de dezvoltare. Pentru locuitorii marilor aglomeraţii urbane şi nu numai, nu mai este nici o surpriză să-şi găsească cutia poştală plina cu pliante. Fie ca vin de la Carrfour,Bricostore,pliantele au devenit o forma din ce in ce mai agreata de retalieri, de a-si promova produsele si de a atrage cat mai multi clienti in magazine.Specialisti numesc acest fenomen „letterbox marketing” , si este considerat ca fiind cel mai eficient canal de promovare pentru retail.Sunt de acord cu aceasta afirmatie si cred si eu ca pliantele sunt cea mai buna metoda de a atrage clientii.Personal nu frecventez magazinele decat atunci cand trebuie sa fac cumparaturi,dar cand primesc pliantul in posta cu respectiva oferta si mi se pare atractiva in ziua urmatoare ma duc direct la magazin pentru a achizitiona ceea ce se afla in oferta.

In plus pliantele nu vor disparea niciodata ca mijloc de publicitate.Chiar daca pe unii nu ii intereseaza informatia pe care ele o transmit, tot ne lasa o idée generala despre serviciul caruia ii fac reclama.Pliantele sunt folosite cu scopul principal de a informa categoriile tinta.Nu trebuie sa fie lungi si plictisitoare Creativitatea si simtul umorului,sunt calitati care nu trebuie sa lipseasca unui pliant de success.Cateodata sansele sunt mici pentru a impresiona publicul,dar daca folosim pliante care sa sensibileaze cititorii cu siguranta vom reusi sa ii impresionam si totodata sa ramana cu informatii frumoase din partea noastra.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *