Sarbatoarea De 1 Mai

Minivacanta de 1 Mai a fost cea mai asteptata dupa sarbatorile pascale, si de fiecare data foarte multi romani fac aceleasi lucruri ca in fiecare an. Putini dintre ei aleg sa isi petreaca zilele libere in strainatate departe de mici si de bere. Ca in fiecare an romanul se duce la iarba verde pentru a face gratar. Aceasta este traditia de cativa ani incoace. Nu sunt impotriva ,deoarece este frumos sa iesi cu familia si cu prietenii pentru a petrece impreuna si pentru a va distra. Plus ca anul acest 1 mai a picat joi si romanii au 4 zile liber.

Dupa cate am auzit si am citit cate ceva pe internet se pare ca romanii nostrii s-au emancipat. Inainte de 1 Mai nu prea pleca lumea la gratare, la iarba verde. Inainte am aflat ca erai obligat sa mergi la paradele care se tineau cu ocazia acestei sarbatori si chiar daca nu voiai sa mergi, trebuia sa o faci. Faza cea mai tare este ca de 1 Mai nu se mancau mici, ci mai mult crenvusti, dar se pare ca romanii nostrii s-au emancipat.

Dupa cum am vazut majoritatea au petrecut la munte in aer liber, pentru a putea face gratar,dar din pacate vremea nu prea a tinut cu ei.Cei care au petrecut la mare, vremea a fost toata ziua cu ei. Soare frumos,s-a putut chiar face baie.Cam asa isi petrec toti romanii minivacanta de 1 Mai.Fac aceleasi lucruri obisnuite,care pana la urma o sa devina plictisitoare.  Partea cea mai urata este ca de fiecare data cand merg romani la gratar, lasa de fiecare data un dezastru ecologic , nu se oboseste nimeni sa ia resturile si gunoaiele sa le arunce la o pubela , ei le lasa acolo unde sunt. Am vazut faza asta in nenumarate locuri, dar romanul e tot roman, desi fiecare loc amenajat pentru asa ceva , au pubele de gunoi si saci de platic, pentru a arunca resturile. Dupa parerea mea, asa cum este omul in natura , asa este si acasa, plin de gunoaie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.