Se mai pastreaza traditiile de Sf. Ilie?

Diverse

Se spune din popor ca Sf.Ilie vine cu 3 zile consecutive de sarbatoare, Ilie, Palie si Foca. Astfel de traditii inca se mai pastreaza si surprinzator nu tine numai de cei care locuiesc in medii rurale. Sunt si cei care locuiesc la oras la fel de impatimiti de astfel de idei, in masura in care pun un necaz sau ghinion pe seama  unui factor care sa nu depinda de ei. Astfel nu se mai simt la fel de vinovati.

Crezul in divinitate este dus la extrem. In acest sens cand vine vorba de o sarbatoare precum Sf. Ilie se tine cont de o serie de aspecte. Iata cateva din traiditiile ce inca se mai pastreaza:

  1. Nu manca mere. Se crede ca acest tip de fruct este preferatul sfantului asa ca daca nu doresti sa iti atragi furia acestuia mai bine te orientezi spre alte fructe de sezon.
  2. Daca tuna intr-o astfel de zi, si probabilitatea de ploaie este mai mare conform acelorasi traditii, sunt sanse ca fructele de cules mai tarziu sa fie pline de viermi.
  3. In trecut intr-o astfel de zi ciobanii se intorceau la casele lor dupa mult timp de petrecut la stane. De asemenea, intr-o astfel de zi se considera ca este mai bine sa se culeaga mierea, un procedeu destul de complicat, realizat numai de barbati.
  4. Traditia populara spune ca daca intr- o astfel de zi ploua nu ar trebui sa stai cu geamurile deschise sau cu usile deschise, pentru a nu “invita” dracii in casa.

Stim ca se spune ca daca este sarbatoare nu trebuie sa facem munca de camp. Cu toate acestea unele lucruri sunt foarte stupide si care te limiteaza.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Diverse
1
Inchierea auto direct din aeroport, bucuria turistilor

Serviciile pe care firmele de rent a car le pune astazi la dispozitia publicului se intrec prin oferte dintre cele mai interesante. Cu siguranta au castigat atentia deplina a turistilor cele cu preluare direct din aeroport. Sa cobori din avion si sa te astepte masina dorita la iesire nu e …

Diverse
Principalele caracteristici ale motoarelor monofazate si a celor trifazate

Pana a ajunge sa vorbim despre ce am precizat in titlu trebuie sa iti spun ce inseamna mai exact motor trifazat si motor monofazat. Motorul electric cu inductie trifazata sau motorul electric asincron trifazate este cel mai folosit atunci cand este nevoie de actionari electrice de puteri medii si mari. …

sistemul iT 500
Diverse
1
Intrebari frecvente despre sistemul de la Salus iT500

Pentru unii dintre noi raportarea la generatiile moderne de produse si device-uri reprezinta o reala provocare. Mai ca nici nu iti vine sa faci acest pas, stiind ca trebuie sa te acomodezi cu un altfel de stil. Dar, pentru ca totul este in numele confortului tau, te vei grabi totusi …

SEO made with ❤️ by E-Advertising