Se mai pastreaza traditiile de Sf. Ilie?

Diverse

Se spune din popor ca Sf.Ilie vine cu 3 zile consecutive de sarbatoare, Ilie, Palie si Foca. Astfel de traditii inca se mai pastreaza si surprinzator nu tine numai de cei care locuiesc in medii rurale. Sunt si cei care locuiesc la oras la fel de impatimiti de astfel de idei, in masura in care pun un necaz sau ghinion pe seama  unui factor care sa nu depinda de ei. Astfel nu se mai simt la fel de vinovati.

Crezul in divinitate este dus la extrem. In acest sens cand vine vorba de o sarbatoare precum Sf. Ilie se tine cont de o serie de aspecte. Iata cateva din traiditiile ce inca se mai pastreaza:

  1. Nu manca mere. Se crede ca acest tip de fruct este preferatul sfantului asa ca daca nu doresti sa iti atragi furia acestuia mai bine te orientezi spre alte fructe de sezon.
  2. Daca tuna intr-o astfel de zi, si probabilitatea de ploaie este mai mare conform acelorasi traditii, sunt sanse ca fructele de cules mai tarziu sa fie pline de viermi.
  3. In trecut intr-o astfel de zi ciobanii se intorceau la casele lor dupa mult timp de petrecut la stane. De asemenea, intr-o astfel de zi se considera ca este mai bine sa se culeaga mierea, un procedeu destul de complicat, realizat numai de barbati.
  4. Traditia populara spune ca daca intr- o astfel de zi ploua nu ar trebui sa stai cu geamurile deschise sau cu usile deschise, pentru a nu “invita” dracii in casa.

Stim ca se spune ca daca este sarbatoare nu trebuie sa facem munca de camp. Cu toate acestea unele lucruri sunt foarte stupide si care te limiteaza.

Niciun comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

sistemul iT 500
Diverse
Intrebari frecvente despre sistemul de la Salus iT500

Pentru unii dintre noi raportarea la generatiile moderne de produse si device-uri reprezinta o reala provocare. Mai ca nici nu iti vine sa faci acest pas, stiind ca trebuie sa te acomodezi cu un altfel de stil. Dar, pentru ca totul este in numele confortului tau, te vei grabi totusi …

sticle pentru nunta
Diverse
Idei practice pentru o nunta de neuitat

Cine oare nu viseaza sa aiba o nunta ca in povesti? Vorbim despre ceea ce se presupune a fi cea mai fericita zi din viata noastra. Cu siguranta fiecare cauta sa o organizeze in asa fel incat totul sa iasa asa cum planuieste. De cele mai multe ori, insa este …

marturii nunta 2018
Diverse
Detaliile care fac marea diferenta la o nunta – invitatii, marturii nunta 2018

Cred ca oricine vizeaza ca fericitul eveniment unic din viata lui sa iasa perfect. E si normal sa ai astfel de asteptari, mai ales daca te pregatesti cu mult timp inainte in acest sens. Sunt lucruri de planificat si fara de care nu poate fi asteptata in liniste ziua nuntii. …

SEO made with ❤️ by E-Advertising