renuntare la fumat

Fumatul afecteaza milioane de oameni din intreaga lume, insa atunci cand vine vorba de Romania, lucrurile nu stau mai bine deloc. De ce? In primul rand, fumatul este permis in locurile publice si in baruri, iar pretul unui pachet de tigari este cu aproape jumatate mai mic decat in alte tari europene- iar aceste lucruri incurajeaza fumatul. Potrivit Societatii Romane de Pneumologie, 90% din fumatorii din Romania isi doresc sa renunte la acest obicei sau cel putin la reduca numarul de tigari fumate pe zi.

De asemenea, potrivit aceleasi surse, se pare ca romanii consuma peste cinci milioane de pachete de tigari in fiecare zi, lucru care da nastere la 70 decese premature pe zi si la alti 40.000 de oameni care sufera de diverse complicatii de sanatate din cauza acestui viciu.

Fumatul inseamna pauza, iar multi oameni nu isi pot inchipui cum ar fi pauza de cafea sau cafeaua de dimineta fara o tigara alaturi. Tot acesti oameni sunt printre cei care isi doresc sa renunte la acest viciu nesanatos, insa creierul le zice alt lucru. Dar, cu putina ambitie se poate face si acest lucru, cercetatorii sustinand ca renuntarea la fumat determina o normalizare a tensiunii arteriale si oxigenarea creierului, ceea ce inseamna ca si neuronii vor functiona mai bine. Dependenta de fumat este o boala ce nu se trateaza atat de usor, mai ales ca este un viciu de ordin social. Cu toate acestea, exista cateva metode care te pot ajuta sa renunti la tigari pentru totdeauna.

Renunta la tigari!

Bomboanele mentolate- ei bine, probabil asta e metoda care au auzit-o de inca erai copil si nu fumai: toata lumea manaca bomboane mentolate atunci cand doresc sa renunte la obiceiul fumatului. Se pare ca gustul de mentol inlatura nevoia de nicotina si de a fuma, astfel ca, data viitoare cand simti ca ai nevoie sa fumezi o tigara, mananca o bomboana.

Guma de mestecat este o alta solutie care te poate ajuta in renuntarea la acest viciu. La fel ca si in cazul bomboanelor mentolate, guma poate inlatura dorinta de a fuma.

Boabele de struguri- Din cauza ca sunt bogati in antioxidanti, strugurii reusesc sa inalture pofta de fumat.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *