Ca de obicei, mama ne pune pe toti la o curatenie generala, asta include totul spalt prin tot apartamentul. Urasc chestiile astea pentru ca pe mine cad cele mai grele sarcini posibile, si asta fiind sa duc toate covoarele la spalatorie. Avand in vedere ca traim in Romania, trebuie sa stau dupa ei in timp ce le spala. Am lucrat si eu la o spalatorie auto si stiu ce inseamna, multi doar le uda asa un pic cu apa si gata, dupaia dau cu jetul de apa pee le si le arunca pe gard la usca. Ei bine nu se face asa, un covor ca sa iese curat si cum trebuie, trebuie udat dupa care pus dera pe el si spuma active.

Covorul trebuie s ail freci cu o perie de tatar, das a iese din el ce este murder, de obicei nu tot timpul trebuie frecat, e deajuns sa dai cu suficienta spuma active sis al lasi asa aproximativ 5 minute, dupa care il iei la spalat cu jetul de apa de la pompe. E si aici o tehnica pe care multi nu o stiu. Eu o stiu ca am aproximativ 5 anii de spalatorie auto.Covorul trebuie luat la rand totul si usor, si lancea de la pompa trebuie mereu aplecata in functie de directia in care dai. Se poate da si foarte repede, cum dau eu, dar asta inseamna sa dai mai aproape de covor, iar daca nu esti atent risti sa faci o gaura in el. In mod mormalse da cu pampa si se aduca incontinu pana e totul gata.

Asa fac toti, dare u personal sa ma asigur ca e totul curat si impecabil, noi cei de la spalatorie il mai puneam odata pe o bara si mai dadeam cu jetul de apa pe el, astfel iese tot ce a mai ramas in el ma refer la spuma si dero. Multi numai fac lucrurl acesta pentru ca vor sa faca economie de apa, dar fac economie pe pielea lor, pentru ca daca nu scoti toata spuma din el, cand se usuca poate sa ramana pete albe de la el si dera vizibil pe el ca un strat de praf. Cam asta ar fii secretul spalari unui covor cum trebuie, sunt si multe altele, cum ar fii curataea unui interior sau polisarea unor faruri dar astea o sa vi le spun intr-un alt articol.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *