Columbofilii au adesea tot felul de pareri de la unii si altii, tin cont de ce le spun cei cu mai multa experienta in domeniu. Uneori insa diferenta o face tocmai spiritul lor de observatie. Ei isi cunosc mai bine propriile pasari, ei pot sa isi dea seama daca in unele situatii ar fi bine de intevenit cu medicamentatie, chiar mai timpuriu pana cand unele simptome nu se agraveaza si o boala evolueaza.

Este nevoie de spiramicina pentru porumbeii tai? Afla totul despre acest medicament:

  • Va fi administrat cu succes in cazul bolilor respiratorii, pentru ornitoza, in cazul bronsitelor sau micoplasmoza.
  • Regula general valabila la dozaj tine de 5 g la un litru de apa. Administrarea trebuie facuta pe durata de minim 5 pana la 7 zile.
  • Este eficienta in cazul vindecarii de tesut pulmonar si a membranelor mucoase ale pasajului nazal.
  • Este utila in cazul bacteriilor gram pozitive, chiar si pentru clamydia.

Atunci cand porumbeii se comporta suspect si dau semne de boala, indicatia este de a pune la adapost separat pe cei bolnavi de cei sanatosi. Tratamentul va fi aplicat numai in cazul celor bolnavi. Una din marile greseli este de a trata pe toti, pe cei aparent sanatosi doar pentru a preveni posibila infectare. Dar unii columbofili sunt de acord cu faptul ca prea multa medicamentatie dauneaza.

Dupa ce un astfel de tratament, cu spiramicina, este administrat, este de preferat ca porumbeii sa aiba parte de tratament curativ in continuare, pentru refacere. In acest sens vor fi administrate multivitamine, chiar din a doua zi dupa ce tratamentul a fost terminat.

Spiramicina poate fi combinata, la nevoie, si cu alte medicamente, interactioneaza foarte bine cu substante precum doxicilina.

Produse de tratare regasite la Produse Columbofile

Atunci cand se impune si exista o indicatie medicala de a administra spiramicina pentru porumbei, magazinul online Produse Columbofile este o recomandare. Aici veti gasi nu doar acest produs, ci si vitamine, minerale, grit, mancare amestec, accesorii si produse naturiste benefice pentru un ritm de viata sanatos.

Este un aspect binecunoscut faptul ca in timpul si dupa administrarea de antibiotice la porumbei este necesara administrarea de probiotice pentru refacerea florei intestinale. Acestea pot fi de asemenea regasite aici si au preturi accesibile, fiind realizate de mari  branduri de nisa.

Descopera oferta online. Contact:

0773 774 303

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *