Stresul – Depasirea Starii De Epuizare

Stil De Viata
2

stres-munca

Stresul a ajuns sa fie implicat in aproape toate problemele medicale cu, care ne confruntam in zilele noastre. Hipertensiunea, ulcerul , durerile de cap si de spate, astmul, crizele nervoase si chiar cancerul. Toate aceste boli sunt mai mult sau mai putin legate de stres.

Ce este de fapt stresul? Stresul apare in orice situatie care necesita efectuarea unei schimbari. Exista foarte multe tipuri de stres. De exemplu tipurile de stres care sunt bune, desi ne obosesc: o ceremonie de casatorie, o reuniune in familie sau tipuri de stres nu foarte intense, dar care ne produc simtaminte puternice de satisfactie: de pilda un examen important, sau un proiect important la servici. Cele mai periculoarea stresuri sunt acelea care ne epuizeaza si ne deprima: moartea unei persoane dragi, pierderea serviciului, divortul, etc.

Probleme legate de stres se inrautatesc pe zi ce trece si putem evita desfasurarea unui astfel de scenariu in viata noastra. Este dificil sa provoci daune serioase unui organism sanatos numai prin stres. Va puteti proteja organismul impotriva efectelor daunatoare ale stresului, administrandu-va cateva metode antistres.I ate-le pe cele mai importante:

  • ŸEvitarea totala a tutunului, a alcoolului, cafelei sau a altor droguri daunatoare. Toate aceste substante incarca foarte mult organismul  si va fi nevoit sa plateasca mai tarziu.
  • ŸOdihna adecvata. Aici se include orele de somn din timpul nopti, precum si perioadele de relaxare si recreere regulata.
  • ŸFolosirea la discretie a apei. Beti suficienta apa pentru ca urina sa ramana limpede si creierul sa se poata hidrata (6 -8 pahare/zi).
  • ŸAncore stabile in viata- o credinta religioasa, un camin in care domneste dragostea, prieteni de incredere, un scop in viata – toate aceastea sunt veritabile vaccinuri impotriva stresului.
2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

torticolis
Diverse
Despre torticolis si influenta sa in sanatatea dumneavoastra

In mod definitoriu ati auzit pana in prezent macar o data denumirea de torticolis, insa e destul de mare probabilitatea sa nu fi acordat suficienta importanta la acel moment. Acest termen reprezinta, de fapt, o afectiune cunoscuta in popor si ca “gatul stramb”, fiind una dintre cele mai des intalnite tulburari …

e-ring
Diverse
Inelul de logodna – Pecetluitorul unei relatii

Semnificatia unui inel de logodna a capatat diverse simboluri de-a lungul anilor, insa de fiecare data, aceste simboluri ajungeau la un punct comun, si anume dragostea care leaga doi oameni cu acest inel. Aparent unor cercetari, inelul de logodna dateaza inca de pe vremea in care egiptenii convietuiau pe pamant, …

Sanatate
Femeile care castiga mai putin decat barbatii sunt mai predispuse la depresie

Femeile au mai multe sanse de a fi diagnosticate cu depresie si anxietate comparativ cu barbatii, iar oamenii de stiinta sustin ca acest lucru ar putea sa se datoreze diferentei de remunerare dintre sexe. Cercetatorii au descoperit ca, in general, femeile care au un salariu mai mic decat barbatii si …

SEO made with ❤️ by E-Advertising