Fiecare fruct in parte este o sursa de energie, de vitamine si de sanatate. Cum gusturile sunt diferite intervine o triere in lista aceasta. Insa strugurii nu ar trebui evitati. Compozitia lor analizata arata ca sunt b0gati in vitaminele de care nu ne putem lipsi zilnic. De  la vitamina C la un lung sir din categoria vitmaminei B- B1-3, 5, 6 si 9-, de la vitamina D pana la E, K, F. In plus auduc un aport satisfacator de calciu, magneziu, cupru, fier si seleniu, zinc si nu numai. O intreaga lista care pentru fiecare in parte inseamna un plus pentru intreg organismul.

Strugurii – sanatate pentru organism

In cosmetica, in domeniul ce tine de frumusete si mentinerea aspectului tanar a pielii strugurii albi in special sunt benefici. Acestia intarzie practic imbatranirea prin mentinerea celulelor sanatoase. Studiile in acest caz au demonstrat ca spre exemplu daca se consuma o portie de struguri o data la cateva zile in mod constant timp de un an un procent de pana la 15% va fi un castig pentru a tine in frau procesul de imbatranire.

Mai mult decat atat, are dubla actiune in acest aspect. Imbatranirea nu se datoreaza numai unui proces normal in timp ci si a factorilor externi, de ordin poluant in cel mai frecvent caz. Astfel ca prin consumul de struguri vei face ca organismul sa lupte eficient cu astfel de factori toxici ce te imbatranesc in timp. Iti ajuta si imunitatea deci esti castigat din mai multe puncte de vedere.

Scad colesterolul si subtiaza sangele, favorizand un flux normal si sanatos al acestuia sunt alte efecte ce se leaga de consumul de struguri si efectele pentru organism. Din nou in urma cercetarilor s-a dovedit ca pentru cei care stau in zone viticole, acolo unde strugurii sunt la discretie gradul de imbatranire este redus pana la varsta de 80 de ani. Nu degeaba se recomanda un pahar de vin la fiecare masa.

De Admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *